Bakić stiže u Nexe: Vreme je za korak napred

Vesti rukomet 27. maj. 202021:53 > 21:55
Podeli:
RSCG

Aleksandar Bakić, reprezentativac Crne Gore i uzdanica Komova iz Andrijevice, ekipe sa kojom je prošle sezone osvojio trofej u Kupu, inače prvi u istoriji kluba, karijeru nastavlja u hrvatskoj ekipi Nexe iz Našica.

Šampionat Crne Gore u rukometu je prekinut, zaustavljena je nikada ujednačenija borba za titulu, a finalni turnir Kupa na kome će igrati Lovćen, Partizan, Komovi i Budućnost zakazan je za septembar kao uvod u novu sezonu.

Jasno je da će tim iz Anrijevici biti osetno oslabljen neigranjem najboljeg igrača i reprezentativca, koji je prelaskom u Hrvatsku napravi veliki iskorak u karijeri.

Dogovor sa čelnicima ekipe Nexe je postignut, ostalo je još nekoliko sitnica i formalnosti kako bih stavio paraf na ugovor, a i to će se desiti jako brzo. Naravno da sam zadovoljan i srećan što karijeru nastavljam u Hrvatskoj koja ima izuzetno kvalitetnu ligu, a pored toga, Nexe učestvuje i u SEHA ligi, tako da će se jake utakmice i veliki izazovi smenjivati kao na filmskoj traci. Verujem da ću pomoći novom klubu da bude bolji, isto kao što će Nexe pomoći meni da budem bolji i od mnogo veće koristi reprezentaciji Crne Gore u periodu koji sledi”, naglasio je Aleksandar Bakić za Sport Klub i nastavio:

Nije mi lako što odlazim iz Komova, kluba u kojem sam ponikao i koji doživljavam kao drugu kuću, porodicu. Osvojili smo trofej u Kupu, radovali smo se prvom trofeju u istoriji, ali mi je iskreno žao što je pandemija prekinula šampionat, jer sam od Komova i Andrijevice želeo da se oprostim sa titulom.“

Aleksandar Bakić je bio član državnog tima na Evropskom prvenstvu na kojem je Crna Gora stigla do prve pobede u istoriji, a sada će dobrim partijama u novom klubu nastojati da zadrži status reprezentativca, da podigne kvalitet igre na još viši nivo, a samim tim i kvalitet selekcije koju vodi selektor Zoran Roganović.

Nadam se da će u periodu koji sledi klubovi imati mnogo veću podršku, da će šampionat ostati ujednačen, kvalitetan i neizvestan kao što je bio ove sezone koju je prekinuo virus, te da će mnogo više igrača iz šampionata Crne Gore zakucati na vrata seniorskog državnog tima”, zaključio je Bakić.