Neizvesna sudbina januarskog SP u rukometu

Vesti rukomet 31. maj. 202009:56 > 09:59
Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Savez nemačkih rukometnih klubova (HBL) želi, nakon ublažavanja mera ograničenja koje su uvedene zbog koronavirusa, da u sledećoj sezoni 2020./21. gledaoci budu prisutni na utakmicama.

Naš osnovni cilj je da sledeće sezone stvorimo koncept kojim bi gledaocima omogućili gledanje rukometnih utakmica u dvoranama”, rekao je za nemačku novinsku agenciju DPA, Frank Bohman, direktor Saveza elitnih rukometnih klubova.

Za nemačke rukometne klubove glavni izvor prihoda je prodaja ulaznica i iz toga klubovi ostvaruju 30 do 50 posto godišnjeg budžeta, dok im prodaja televizijskih prava donosi tek pet posto.

Bohman je dodao da će broj gledalaca u dvoranama biti ograničen početkom sledeće sezone, pa je skeptičan prema održavanju Svetskog prvenstva predviđenog za januar 2021. u Egiptu.

Pre nekog vremena poslali smo molbu Međunarodnoj rukometnoj federaciji (IHF) da nas na vreme obavesti o mogućem otkazivanju Svetskog prvenstva. S obzirom na trenutnu situaciju, vrlo je teško predvideti da će se ovo takmičenje sigurno održati”, dodao je Bohman.

HBL je nedavno najavio da će sezona 2020./21. službeno početi 2. septembra, kada je u Diseldorfu na programu utakmica Superkupa. Nemačka rukometna liga bi prvenstvo trebala početi u septembru, ili oktobru.