“Lovćen treba da odbije titulu koja mu ne pripada”

Podeli:
SK

Rukometni savez Crne Gore je doneo odluku sredinom aprila da prekine šampionat bez proglašavanja šampiona, bez ispadanja, ali i bez ulaska u viši rang.

  Nedavno je odluka na inicijativu klubova preinačena, Lovćenu je dodeljena titula, takmičenje nije nastavljeno, a oba elitna društva su proširena sa po dva kluba. U vezi sa navedenim odlukama, oglasio se Upravni odbor Rukometnog kluba Partizan iz Tivta, koji se obratio javnosti, ali i Ministarstvu za sport i mlade.

Poštovani ministre Janoviću, obraćamo se ovim putem Vama, jer izgleda da se u Upravnom odboru Rukometnog saveza dešavaju čudne stvari, koje mi ne razumemo, ali sigurni smo ni većina javnosti u Crnoj Gori.

Naime, kao što znate Rukometni savez je poništio svoju odluku od pre tri nedelje i sad na jedan potpuno neprirodan i svakako nesportski način, pod izgovorom da su inicijativu pokrenuli klubovi Perper, Zabjelo, ŽRK Tivat (ovo moramo da naglasimo da je posebno sramno i nekolegijalno), jedna renomirana družina, naravno za koje 99 odsto javnosti nikad nije čulo, dodeli za zelenim stolom titulu Rukometnom klubu Lovćen, a da za to nije imao niti jedan sportski argument.

Naime, Lovćen jeste bio prvi u trenutku prekida, ali svi koji prate nikada kvalitetniji i ujednačeniji šampionat Crne Gore, dobro znaju da se pitanje šampiona rešava u Mini ligi za prvaka, a da se bodovi iz međusobnih duela prenose u Mini ligu. 

Savez je u trenutku kada je prekinut šampionat, ako je želeo da proglasi šampiona i dodeli titulu, to morao da uradi na osnovu rasporeda u Mini ligi, a u tom slučaju, titulu su zaslužili Komovi, koji su prvo mesto delili sa Partizanom, ali su bili ispred zbog zbog bolje gol razlike, dok je tim sa Cetinja, bio na trećem mestu.

Kao sto je poznato, Rukometni klub Partizan iz Tivta već osam godina ulaže značajna sredstva u rukomet. Uspeli smo da osvojimo prvenstvo i da osvojimo trofej u Kupu Crne Gore.

Sa ovako sramnim ponašanjem Rukometnog Saveza Crne Gore, mi nemamo ni kao ljudi ni kao sportstki radnici više ambicija da se borimo i da iznalazimo sredstva i sponzore koji će ulagati u Rukomet u Tivtu. Sigurni smo da će višestruki šampion Crne Gore i ponos svih nas u Crnoj Gori, Rukometni klub Lovćen, odbiti ovo titulu i pokazati svoju pre svega ljudsku a potom i sportsku veličinu koja im i priliči!!”, navodi se u saopštenju Upravnog odbora Rukometnog kluba Partizan 1949 iz Tivta.