Alison Pino: Želim titulu klupskog prvaka Evrope

Vesti rukomet 1. jun 202011:43 > 11:46
Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images

Rukometašice Budućnosti intenzivirali su treninge, još uvek se nadaju da odluka EHF neće biti promenjena, te da će imati priliku da učestvuju na finalnom turniru Lige šampiona.

Podsećanja radi, ukoliko to zdravstvena situacija bude dozvolila, finalni turnir bi se odigrao od 3. do 6. septembra, a sve bi počelo od četvrtfinalnih duela u kojima bi Budućnost igrala protiv danskog Esbjerga. U slučaju da se finalni turnir odloži za oktobar, ne bi se igrali četvrtfinalni, ili ti baraž mečevi, nego bi se za tron borili Mec, Brest, Esbjerg i aktuelni šampion Evrope, Đer.

U međuvremenu, Budućnost, koja je dva puta bila prvak Evrope, pravi moćan tim za narednu sezonu, a novi članovi kluba postale su se Andrea Lekić i Alison Pino, devojke koje mogu da se pohvale da su između ostalog, bile proglašene za najbolje rukometašice planete.

Alison Pino je uzdanica reprezentacije Francuske, a u razgovoru za “LeParisien” je pričala o karijeri, kao i o odluci da se preseli u Podgoricu.

Želja mi je bila da ostanem u Parizu, cilj je bio da budem bliže porodici, da vreme provodim u glavnom gradu države čije boje branim, ali u životu i sportu često se dešava da se sve ne odvija onako kako ste planirali. Stigla je sjajna ponuda iz Podgorice, od ekipe Budućnosti koja ima velike ambicije u sezoni koja sledi. Ekipa iz Crne Gore želi da se bori za plasman na finalni turnir, želi da se bori za evropsku titulu. Iste želje imam i ja, tako da su nam se ambicije poklopile, dogovor je brzo postignut, pa sa nestrpljenjem iščekujem nova iskušenja i novu avanturu. Želim titulu klupskog prvaka Evrope”, naglasila je Alison Pino i nastavila:

Razlog zbog kojeg sam došla u Pariz je bio da malo osvežim organizam kako bih spremno dočekala Olimpijske igre u Japanu. Cilj nije promenjen, iako su ambicije Budućnosti daleko veća nego što ih ima Pariz. Ekipa iz Podgorice će se boriti za titulu prvaka Evrope, ali neće imati obaveza u šampionatu Crne Gore, tako da ću maksimalno spremna u svakom smislu dočekati Olimpijske igre, a pri tome, verujem pomoći Budućnosti da stigne do finalnog turnira elitnog takmičenja i borbe za titulu pravaka Evrope”.

U slučaju da se finalni turnir Lige šampiona odigra od 3. do 6. septembra, kako je sada planirano, Alison Pino i Andrea Lekić će imati pravo da brane boje Budućnosti.

Situacija je zaista luda. Pruža mi se prilika da se u jednoj sezoni dva puta borim za titulu prvaka Evrope. Nadam se da će tako i biti. Jedva čekam da se pridružim ekipi Budućnosti, pričala sam sa trenerom, dobila dosta informacija o klubu, već sada osećam pozitivne vibracije i pozitivnu energiju”, rekla je Pino i dodala:

Nemam strah od nastavka takmičenja posle prilično duge pauze, ne mogu da kažem da se ne bojim virusa koji je zaustavio gotovo sve životne tokove, ali, pridržavam se propisanih mera, a idem u Crnu Goru, koja je imala izuzetno mali broj slučajeva kada je broj zaraženih u pitanju. Mere se relaksiraju iz dana u dan, tako da postoje realni izgledi da kada stignem u Crnu Goru, situacija bude takva da ne moram da idem u karantin od dve nedelje. Postoji mogućnost da negativan test bude dovoljan da se odmah priključim ekipi”.

Iluzorno je trošiti reči kakva će biti pojačanja Andrea Lekić i Alison Pino u sezoni koja sledi, kao i na finalnom turniru koji je planiran od 3. do 6. septembra. Svi u klubu Budućnost, kao i ljubitelji rukometa u Crnoj Gori veruju i nadaju se da će izabranici Dragana Adžića dobiti priliku da se dva puta u jednoj sezoni bore za titulu prvaka Evrope.

Bilo bi to zaista ludo, kako je rekla Alison Pino. Jedna od najboljih rukometašica planete, sa reprezentacijom Francuske je osvojila zlato i dve srebrne medalje na Olimpijskim igrama, ima zlatnu i bronzanu medalju sa šampionata Evrope, srebro sa planetarne smotre, ali nema titulu klupskog prvaka Evrope.

Nema nikakve dileme, da je to bio jedan od osnovnih razloga zašto je prihvatila da se preseli u Budućnost.