Matea promenila reprezentaciju, a zatim i klub

Vesti rukomet 4. jun. 202013:15 > 13:21
Podeli:
ŽRK Budućnost/D.Starčević

Matea Pletikosić, devojka koja je nedavno donela odluku da umesto dresa sa državnim grbom Hrvatske zaduži opremu Crne Gore, promenila je i klub, pa će naredne sezone braniti boje Krima iz Ljubljane.

Devojka koja je proteklih pet godina igrala u sastavu neprikosnovene ekipe u Crnoj Gori i tima koji je dva puta osvajao titulu klupskog prvaka Evrope, a uveliko teži ka trećoj, odlučila je da zbog veće minutaže i značajnije uloge u timu prihvati ponudu Krima, koji će kao i Budućnost naredne sezone igrati u Ligi šampiona.

Matea koja želi da se izbori za mesto u timu reprezentacije Crne Gore i obezbedi mesto na Olimpijskim igrama u Japanu i učestvuje na istim, procenila je da će biti mnogo bolje da bude jedan od lidera u ekipi Krima, nego da se bori za mesto u konkurenciji Milene Raičević, Alison Pino i Andree Lekić, koje su u prednosti u odnosu na Mateu Pletikosić.

Prelazak u Krim će biti od velike koristi Matei Pletikosić, ekipi Krima, ali i reprezentaciji Crne Gore koju naredne godine očekuje kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre. Rivali su Tajland, Norveška i Rumunija. Turnir se igra u Podgorici, a dve selekcije će izboriti vizu za Japan.