Katarina Bulatović juri petu titulu prvaka Evrope

Vesti rukomet 4. jun 202015:46 > 15:49
Podeli:
RSCG

Desni bek reprezentacije Crne Gore Katarina Bulatović produžila je ugovor sa Đerom. Ugovor je produžen na dva meseca, kako bi jedna od najboljih rukometašica Evrope mogla da igra na finalnom turniru Lige šampiona.

Nastavak saradnje sa mađarskim velikanom znači da će Katarina igrati na finalnom turniru Lige šampiona, koji će biti odigran u septembru u Budimpešti, a na kojem će biti u prilici da peti put osvoji najvažniji trofej u evropskom rukometu.

Jedna od najboljih igračica sveta na poziciji desnog beka ugovor sa Đerom potpisala je uoči početka sezone 2019/20, a u trenutku prekida takmičenja zbog pandemije koronavirusa, njen klub je kao prvoplasirani u glavnoj rundi trebalo da odmeri snage protiv CSM Bukurešta u četvrtfinalu Lige šampiona, dok je u nacionalnom šampionatu bio lider na tabeli.

Nakon prekida svih rukometnih takmičenja, Bulatović je najavila završetak karijere, ali je posle razgovora sa upravom Đera, odlučila da saradnja bude nastavljena, kako bi nastupila na završnom turniru Lige šampiona, na kojem će u zavisnosti od zdravstvene situacije i odluke Evropske rukometne federacije (EHF) nastupiti četiri ili osam najboljih timova iz glavne runde.

Veoma sam zadovoljna što nastavljam saradnju sa Đerom i što ću biti u prilici da nastupim na predstojećem završnom turniru Lige šampiona. Iako sam prvobitno mislila da ću ranije od planiranog okončati karijeru nakon prekida rukometnih takmičenja zbog koronavirusa, posle razgovora sa čelnicima Đera, donela sam odluku da oproštaj od aktivnog igranja odložim za dva meseca. Verujem da je finalni turnir Lige šampiona idealno mesto za završetak karijere i da zajedno sa saigračicama mogu da ostvarim veliki san, a to je oproštaj sa osvojenim trofejom”, naglasila je Katarina Bulatović.

Podsećanja radi, na osnovu odluke EHF-a koja je još uvek na snazi, finalni turnir Lige šampiona će biti odrigran u Budimpešti od 3. do 6. septembra i na njemu će učestovati osam ekipa, uključujući i Budućnost koja će u četvrtfinalu igrati protiv danskog Esbjerga.

Ukoliko zbog koronavirusa, finalni turnir bude pomeren za oktobar, na njemu će igrati Mec, Brest, Esbjerg i Đer. Neće biti četvrtfinalnih duela.

U bogatoj karijeri, Katarina Bulatović koja je rođena 15. novembra 1984. godine u Kragujevcu, ima četiri trofeja Lige šampiona osvojena 2007. sa Slagelseom, 2012. i 2015. sa ekipom Budućnosti i 2014. sa ekipom Đera. Godinama je bila među tri najbolja strelca elitnog takmičenja.

Osim u Crnoj Gori, titulu nacionalnog prvaka osvajala je u Danskoj, Mađarskoj, Rusiji i Rumuniji.

Nastupala je za reprezentaciju Srbije i Crne Gore, a od 2011. je članica državnog tima Crne Gore, sa kojim je osvojila olimpijsko srebro i evropsko zlato 2012. godine u Beogradu.

Na Evropskom prvenstvu u Beograda i Olimpijskim igrama u Londonu, Katarina Bulatović je bila najbolji strelac takmičenja.