Jovanka Radičević u idealnom timu Lige šampiona

Vesti rukomet 5. jun 202020:34 > 20:36
ŽRK Budućnost/D. Starčević

Rukometašica Budućnosti Jovanka Radičević izabrana je u idealni tim Lige šampiona za sezonu 2019/2020. Crnogorska reprezentativka, najbolji je strelac elitnog takmičenja, a u anketi sprovedenoj na zvaničnom sajtu Lige šampiona sakupila je 7.462 glasa.

Podsećanja radi, na osnovu odluke EHF koja je još uvek na snazi, rukometašice Budućnosti će igrati na finalnom turniru Lige šampiona od 3. do 6. septembra u Budimpešti, a protivnik šampiona Crne Gore u četvrtfinalu biće danski Esbjerg.

Ukoliko se finalni turnir pomeri za oktobar mesec, neće biti četvrtfinalnih duela, nego će se za titulu boriti Mec, Brest, Esbjerg i aktuelni šampion Evrope, Đer.

Ovo jeste individualno priznanje, ali je ujedno i priznanje za moju ekipu. Moje saigračice su radile za mene. U svakom slučaju, nagrada je samo motiv da radim i dalje najbolje što mogu. Dok god budem na terenu davaću maksimum i težiti uvek da budem najbolja”, rekla je Jovanka Radičević.

Jovanka se nalazi u društvu Amandin Lejno (Đer, golman), Sane Solberg (Esbjerg, levo krilo), Kristine Neagu (Bukurešt, levi bek), Stine Oftedal (Đer, srednji bek), Asme Elhaui (Ramniku Valčea, pivot) i Ane Vjahireve (Rostov, desni bek).

Eduarda Amorim iz Đera je najbolja odbrambena rukometašica Lige šampiona, Noemi Hafra iz FTC-a dobila je priznanje za najboljeg mladog igrača, dok je Emanuel Majon iz Meca najbolji trener Lige šampiona.