Roganović zadovoljan grupom, cilj je jasan

Vesti rukomet 17. jun. 202013:24 > 13:26
Podeli:
RSCG

Rukometaši Crne Gore dobili su rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se 2022. godine igra u Mađarskoj i Slovačkoj. Prepreke na putu ka cilju su Švedska, Rumunija i selekcija RS Kosova.

Da bi sigurno osigurali mesto na šampionatu Evrope, da ne bi čekali priliku da kao trećeplasirana selekcija stignu do smotre najboljih selekcija Starog kontinenta, izabranici Zorana Roganovića moraju i veruju da mogu da osvoje prvo ili drugo mesto u grupi.

“Na žrebu uvek morate dobiti najmanje jednu veoma jaku ekipu. Iz prvog šešira smo dobili Švedsku koja je sjajna reprezentacija, ali koju poznajem veoma dobro, tako da mislim da će to nam pomoći u pripremi mečeva. Imam potpuni uvid u njihovu igru, iako su promenili selektora i ulaze u novi ciklus sa novim trenerom i idejama.

Očekujem da će Švedska igrati najverovatnije slično Norveškoj, jer je trener Norvežanin, ali imamo vremena da se spremimo za njih.”, naglasio je selektor Roganović i nastavio:

“Moram detaljno da pogledam kvalifikacione mečeve Rumunije iz prethodnih ciklusa, a dobro je što smo osim te selekcije, za protivnika dobili Kosovo, jer nećemo imati teška putovanja.

Utisak je da nam grupa odgovara, imamo iskustva iz kvalifikacija za minulo Evropsko prvenstvo, tako da sam siguran da ćemo biti spremni i da ćemo imati uvid u igru svih protivnika. Nadam se, kao i svi u državnom timu, da možemo uspešno da završimo novi kvalifikacioni ciklus i plasiramo se na Evropsko prvenstvo”.

Crna Gora će kvalifikacije početi 4. ili 5. novembra protiv selekcije RS Kosova na svom terenu, a tri dana kasnije gostuje Rumuniji. S obzirom na to da će Švedska nastupiti u kvalifikacijama za Olimpijske igre u martu, 3. i 4. kolo će morati da se igra u januaru, pre Svetskog prvenstva u Egiptu.

Tako će se izabranici Zorana Roganovića odmeriti snage sa Švedskom 6. ili 7. januara naredne godine u Crnoj Gori, a tri dana kasnije na gostujućem terenu. Popularni „lavovi” 28. ili 29. aprila gostuju na Kosovu, a u poslednjem kolu, koje sve reprezentacije igraju 2. maja u 18 časova, dočekuju Rumune.

Podsećanja radi, odlukom EHF-a, kojom su ukinuti baraž mečevi za plasman na Svetsko prvenstvo, Crna Gora je ostala bez prilike da se protiv Češke bori za mesto na planetarnoj smotri, ali još uvek tinja nada da će Crna Gora dobiti specijalnu pozivnicu od strane IHF-a, za planetarnu smotru koja je na programu u junuaru, u Egiptu.