Selektor Đerona: Sviđa mi se mentalitet srpskih igrača

Vesti rukomet 28. jun. 202015:30 > 15:35
Podeli:
Foto: RSS/Nebojša Paraušić

Novi selektor Srbije, Toni Đerona rekao je na današnjem predstavljanju da mu je čast što je preuzeo „istorijski važnu” reprezentaciju Srbije, a posebno je naglasio da mu se sviđa mentalitet srpskih igrača.

Rukometni savez Srbije složan je u oceni: „Dobili smo velikog stručnjaka”!

„Ovo je veliki izazov za mene. Mnogi treneri bi bili srećni da imaju ovakvu priliku da se nađu u situaciji da budu treneri sjajnim igračima kakve Srbija ima. Znam koliko je rukomet ovde istorijski bitan i da je ovo reprezentacija sa velikom tradicijom i rezultatima. Uvek sam imao odlične odnose sa srpskim igračima sa kojima sam sarađivao. Sviđa mi se njihov mentalitet”, rekao je Đerona.

On je na predstavljanju u Beogradu rekao da ga je Dragan Šrkbić, legendarni reprezentativac, a sada potpredsednik RSS, zvao još pre dve godine, ali da tada nije bilo prilike da se sarađuje.

Ali, uvek sam imao na umu posao u reprezentaciji Srbije. Pričao sam sa mnogim ljudima, ne samo sa igračima. Sa Nenadom Peruničićem, Darkom Stanićem, Dejanom Perićem i mnogim drugima. Pričao sam i sa momcima koji su bili deo reprezentacije na prethodnom prvenstvu Evrope, ali i sa onima koji nisu bili na šampionatu. Osnova svega, kada se ulazi u neki posao je da uradite dobru analizu, zato su mi potrebne informacije”, rekao je Đerona.

Povezano

Okupljanja, naravno, sada neće biti zbog pandemije koronavirusa.

Vanja Ilić, koji igra u mom klub Šartru, je u trenažnom procesu već mesec dana, međutim, igrači iz Vesprema, ili Nemačke nisu, i previše je onda tu rizika. Rizično je praviti okupljanje. Verovatno ćemo organizovati zajedničke video sastanke, na kojima ćemo početi da radimo, analiziramo. Još uvek pričamo na temu ljudi u stručnom štabu. Juče smo imali dug sastanak, stavili smo neka imena na papir. Videćemo, ozbiljno smo pristupili i razmišljanju o ljudima koji će raditi u mlađim kategorijama”, rekao je novi selektor.

Predsednik RSS Božidar Đurković pozdravio je Đeronu rečima: „Toni, dobrodošao, i hvala što si sa nama”.

Zbog poznatih stvari sa virusom korona i zbog toga što su tek nedavno počeli letovi u Evropi, Toni je tek danas sa nama. Imali smo i juče, a imaćemo i danas izuzetno ozbiljne razgovore i jako smo zadovoljni. Verujem da će Toni uspeti da napravi pozitivan preokret i da ćemo u narednom periodu, s početkom kvalifikacija za EURO 2022, napraviti boljitak u našem rukometu. Neće se samo raditi sa seniorskom selekcijom, već je u planu i rad sa mlađim kategorijama”, rekao je prvi čovek srpskog rukometa.

Izuzetno sam srećan što imam priliku da ponovo sarađujem sa Tonijem Đeronom. Mislim da je projekat sa njim izuzetno ambiciozan i mi ćemo se truditi da damo sve od sebe da naš rukomet ponovo bude u samom vrhu. Za to će biti potrebno puno rada, ali i sreće, jer je i ona jedan od sportskih faktora. Verujem da ćemo uz dobro angažovanje, a pogotovo novog selektora, uspeti da napravimo dobru stvar za srpski rukomet”, rekao je Škrbić.

Tim-menadžer je svojevremeno jedan od najboljih igrača sveta Ratko Nikolić, kome je drago što je ponovo u srpskom rukometu.

Iskreno, veliko mi je zadovoljstvo, sada na drugačiji način, nekad na terenu, sada ovako da imam priliku da sarađujem sa Tonijem Đeronom. Dobili smo velikog stručnjaka, i ako budemo znali da iskoristimo njegove ideje i zamisli, možemo da se nadamo boljitku. Imamo mnogo obaveza, moramo da radimo, i to je cela priča”, rekao je Nikolić.