Čepić i Dragašević iz Rudara u Ligu šampiona

Vesti rukomet 12. jul. 202022:40 > 22:43
Podeli:
RK Rudar Pljevlja

Radojica Čepić i Arsenije Dragašević, momci koji spadaju u grupu najtalentovanijih rukometaša Evrope, sele se iz pljevaljskog Rudara u Celje, koje će naredne, kao i minule sezone igrati u Ligi šampiona.

Arsenije Dragašević i Radojica Čepić su branili boje juniorske reprezentacije Crne Gore na Meditaranskim igrama na kojima je osvojena

srebrna medalja. Crna Gora je u velikom finalu poražena od Španije, a Dragašević je proglašen za najboljeg levog, dok je Čepić bio najbolji srednji bek na Igrama.

Pomenuti tandem trebalo je ovog leta da bude uzdanica Crne Gore na Evropskom prvenstvu divizije B u Podgorici, ali je šampionat otkazan zbog koronavirusa. Ogroman potencijal rukometaša koji uskoro pune 18 godina, nije promakao oku skautima Celja, pa su Čepić i Dragašević stavili parafe na četvorogodišnje ugovore.

Podsećanja radi, Celje je u sezoni koju je prekinuo koronavirus u Ligi šampiona izborio plasman u doigravanje, ali pomenutih borbi neće biti, već će se u decembru održati finalni turnir na kojem će se za titulu boriti Vesprem, Barselona, Kil i PSŽ.

RK Rudar Pljevlja

Čepić i Dragašević su otputovali u Celje, pripreme za narednu sezonu počinju 20. jula. Konkurencija će naravno biti paklena, a tandem iz Crne Gore koji već sada ozbiljno kuca na vrata seniorskog tima, uložiće i poslednji atom snage kako bi se odmah izborili za mesto u timu, iako je jasno da šampion Slovenije ima dugoročne planove sa Radojicom Čepićem i Arsenijem Dragaševićem.