Radoje Lekić novi trener Komova iz Andrijevice

Podeli:
RK Komovi

Doskorašnji šef stručnog štaba rukometaša Jedinstva iz Bijelog Polja, Radoje Lekić, nasledio je Đorđija Markovića na mestu prvog trenera ekipe Komova iz Andrijevice, koja u ponedeljak počinje pripreme za narednu sezonu.

Đorđije Marković je sa klubom iz Andrijevice, čiji je dres i nosio, ispisao stranicu istoriju osvajanjem trofeja u Kupu Crne Gore 2019. godine. Bio je to prvi trofej u istoriji kluba, koji se oslanjao i oslanja se na mlade igrače. Ostvareno dobija na težini ako se naglasi da ekipa Komova i dalje nema svoju dvoranu, nego treninge organizuje u školskom prostoru, a utakmice igra u Beranama.

Đorđije Marković je odlučio da preseli u Nemačku sa porodicom, a sportski direktor Komova Srđan Radunović je za njegovog naslednika izabrao Radoja Lekića.

U odnosu na prošlu sezonu, klub iz Andrijevice koji se borio za oba trofeja u trenutku kada je sezona prekinuta zbog koronavirusa, je slabiji za zvanično najboljeg igrača lige, Aleksandra Bakića. Reprezentativac Crne Gore je zadužio opremu hrvatske ekipe Nekse.  

Komovi počinju pripreme u ponedeljak u Andrijevici, a 13. avgusta idu na bazične pripreme. Podsećanja radi, nova sezona počinje finalnim turnirom Kupa od prošle sezone.

Borba za trofej će se voditi u Podgorici, a polufinalni parovi su Komovi – Partizan iz Tivta, Budućnost – Lovćen. Finalni turnir će se odigrati 19. i 20. septembra.