RSS predstavio pomoćnike Tonija Đirone

Vesti rukomet 19. avg. 202013:31 > 13:34
Podeli:
RSS

Nakon imenovanja Tonija Đirone na mesto selektora muške rukometne reprezentacije Srbije, Orlovi su dobili i novi stručni štab koji je Rukometni savez predstavio u sredu.

Rukometni savez Srbije u sredu je predstavio stručni štab koji će u narednom periodu pomagati selektoru Tonuiju Đironi. U njegovom timu biće Žikica Milosavljević i Boris Rojević, sa golmanima će raditi Dimitrije Pejanović, a za fizičku spremu rukometaša zadzužen će biti Predrag Rajković.

„Biće mi zadovoljstvo da radim sa stručnim štabom koji je formirao Rukometni savez Srbije. Žikica Milosavljević i Boris Rojević biće moji asistenti, Dimitrije Pejanović trener golmana, a Predrag Rajković kondicioni trener. Od jula radimo putem onlajn konferencija. Diskutujemo o igračima, aktivnostima i koracima koje je potrebno napraviti u narednom periodu. Važno je imati ljude poput Žikice i Dimitrija u stručnom štabu. Oni poznaju kako funkcioniše reprezentacija, poznaju kako diše svlačionica, imaju iskustva sa velikim takmičenjima, tako da će njihovo znanje i iskustvo biti od velikog značaja“, rekao je Đirona.

„Želimo da budemo sigurni da će glavni princip rada biti isti u svim nacionalnim selekcijama. To će biti od koristi svim trenerima i reprezentativcima bez ikakve sumnje. Moramo obratiti pažnju na mlade igrače, njihov rad u klubovima, a ako imaju potrebu u saradnji sa klubovima Predrag će biti tu kako bi spremio adekvatan program fizičke pripreme. Taj deo rada sa mladim igračima je izuzetno važan kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve u budućnosti“, dodao je selektor.

Žikica Milosavljević nekadašnji je kapiten reprezentacije, najbolje desno krilo sveta za 2001. godinu. Posle igračke karijere, kao trener je radio u Bosni i Hercegovini, a od februara je trener Crvene zvezde.

Boris Rojević je trener Vojvodine i sedmostrukog uzastopnog šampiona Srbije, od kada je preuzeo tim vodio ga je do dve vezane titule. U reprezentaciji je kao trener debitovao u juniorskoj selekciji koju je vodio na Svetskom prvesntvu prošle godine.

Dimitrije Pejanović je nekadašnji reprezentativni golman, junak baraža sa Česima za Svetsko prvenstvo 2009.

Predrag Rajković je profesor fizičke kulture, a trenutno je angažovan kao kondicioni trener Šamota.