Bliži se početak rukometne sezone u Crnoj Gori

Podeli:
RK Lovćen

Šampionat Crne Gore u muškoj konkurenciji počinje 26. septembra, dok će rukometašice takmičenje početi 17. oktobra. Pre toga, 19. i 20. septembra na programu je finalni turnir Kupa u Podgorici.

U sezoni koja sledi, rukometaši i rukometašice će se boriti za tri trofeja. Prvi je trofej u Kupu, a zatim sledi početak prvenstva.

Podsećanja radi, plasman u završnicu Kupa su obezbedili Komovi iz Andrijevice, Lovćen sa Cetinja, Partizan iz Tivta i Budućnost iz Podgorice koja je domaćin finalnog turnira. U polufinalu, snage će odmeriti Komovi koji brane trofej i Partizan, te Budućnost i Lovćen. Rukometašice Budućnosti kao apsolutni favorit čekaju ime rivala u finalu, jer su ostala da se odigraju dva polufinalna duela.

Šampionat kreće 26. septembra. U prvom kolu snage će odmeriti: Lovćen – Budvanska rivijera, Mornar 7 – Jedinstvo, Danilovgrad – Komovi, Brskovo – Partizan i Berane – Rudar.

Prva liga za rukometašice počeće 17. oktobra, a u prvom kolu snage će odmeriti: Levalea – Tivat, Devetka – Nikšić, Trebjesa – Feniks i Rudar – Budućnost II.