Podrška: Kapisoda ugostio Savića i Jovetića

Vesti rukomet 4. sep. 202016:28 > 16:31
Podeli:
Foto: RSCG

Fudbalski reprezentativci Crne Gore Stevan Jovetić i Stefan Savić posetili su Rukometni savez Crne Gore, gde ih je ugostio predsednik Petar Kapisoda.

Poseta proslavljenih fudbalera bila je prilika da ih Kapisoda upozna sa dosadašnjim aktivnostima i rezultatima nakon preuzimanja funkcije prvog čoveka „crnogorske kuće rukometa” u januaru prošle godine, te planovima za naredni period, koji će u najvećoj meri zavisiti od epidemiološke situacije u Crnoj Gori i Evropi.

Kapisoda je Jovetiću i Saviću poželeo uspeh u predstojećim mečevima protiv Kipra i Luksemburga u okviru C divizije Lige nacija, te u nastavku klupske sezone u dresu Monaka, odnosno madridskog Atletika.

Pre svega to su naši iskreni prijatelji i veliki navijači, koji su od kada sam na čelu Saveza, mnogo puta pokazali da znaju da cene rezultate koje rukometašice i rukometaši ostvaruju na međunarodnoj sceni. Njihova podrška nije izostala nijednog trenutka, a mi sportisti znamo koliko je dragoceno kada ona dolazi od kolega koji takođe, pronose slavu naše države širom Evrope i sveta. Ova poseta je prilika da se osvrnemo na dosadašnje rezultate novog rukovodstva Saveza, brojne odlične rezultate koje su ostvarile naše reprezentativne selekcije u proteklom periodu, ali i da iznesemo zajedničko očekivanje da će se situacija u sportu ubrzo normalizovati i da ćemo biti u prilici da se radujemo novim uspesima onih koji ponosno nose dres sa državnim grbom”, rekao je Petar Kapisoda.

Stevan Jovetić je istakao da je zajedno sa saigračem iz nacionalnog tima iskoristio slobodno vreme tokom reprezentativnog okupljanja za posetu Savezu, na čelu sa predsednikom Kapisodom.

Ovo je i prijateljska poseta, a ne samo susret sa sportistom koji je nakon uspešne igračke karijere, nastavio jednako uspešnu sportsku priču kao čelnik Saveza koji se može pohvaliti sjajnim rezultatima u proteklom periodu. Mi sportisti znamo koliko je važna podrška onih za koje je reprezentacija svetinja. Zato je podrška koju mi dajemo rukometnim reprezentativnim selekcijama, kao i ona koju dobijamo od rukometašica i rukometaša, nešto što se posebno ceni i što je bio vetar u leđa za sve nastupe na međunarodnoj sceni. Uveren sam da će tako biti i u narednom periodu”, naglasio je Jovetić.

Dostojno reprezentovanje Crne Gore na međunarodnoj sceni je cilj svih koji nose dres sa državnim grbom, zbog čega je uvek lepo biti u društvu proslavljenih sportista, istakao je Stefan Savić.

Zadovoljstvo zbog posete Rukometnom savezu Crne Gore je veća kada znamo da je na njegovom čelu proslavljeni sportista, jer mi igrači znamo koliko je važno kada rukovodioci razumeju naše potrebe i pokazuju spremnost da nam obezbede najbolje moguće uslove za rad. Rezultati koje su reprezentativne selekcije ostvarile u proteklom periodu, najbolja su potvrda ovih navoda. Verujem da će se istim putem nastaviti i u narednom periodu, a mi ćemo kao i do sada biti veliki navijači reprezentativnih selekcija, jer nas sve okuplja ljubav prema dresu sa državnim grbom i ponos kada čujemo našu himnu na terenima širom Evrope”, rekao je Savić.

Fudbalska reprezentacija prvu utakmicu u C diviziji Lige nacija igra 5. septembra sa početkom u 18 časova. Tri dana kasnije, Crna Gora gostuje selekciji Luksemburga.