Predsednica Budućnosti u timu protiv Podravke

Podeli:
ŽRK Budućnost

Koronavirus je potpuno poremetio sve planove Ženskog rukometnog kluba Budućnost tokom priprema, pa je stručni štab povukao zaista neverovatan potez.

Naime, s obzirom da Dragan Adžić u prvom meču elitnog takmičenje neće moći da računa na 11 rukometašica iz prve postave, ekipi je priključena predsednica kluba, svojevremeno jedna od najboljih rukometašica Evrope, Radmila Petrović, koja je odlučila da pomogne, jer Budućnost u sastavu ima više od deset devojaka iz kadetskog i juniorskog pogona.

Radmila Petrović je tokom prošle sezone počela povremeno da trenira sa ekipom, više da bi ostala u kondiciji, a sada je odlučila da pojača intenzitet rada, da stigne do što bolje forme, te da se stavi na raspolaganje šefu stručnog štaba, Draganu Adžiću za jako bitan meč u Hrvatskoj.

Rukometašice Budućnosti su izašle iz izolacije, ali su miljama daleko od takmičarske forme, pa u Koprivnicu neće putovati Milena Raičević, Jovanka Radičević, Tatjana Brnović, Ema Ramusović, Katarina Džaferović, Andrijana Popović, Jovana Ilić, Milena Vujisić, Itana Grbić i Nađa Kadović, kao i Valerija Maslova zbog povrede ramena.

Zbog toga u Hrvatsku, pored Radmile Petrović, Majde Mehmedović, Andree Lekić, Alison Pino, Barbare Arenhart i Armel Atingre idu i juniorke Anastasija Krivokapić, Gordana Marsenić, Sara Gugač, Mina Novović, Milica Anđušić i Sara Senić.

Rukometašice Budućnosti prvi meč u Ligi šampiona igraju u nedelju 13. septembra u Koprivnici proti Podravke, a cilj je sada donekle izmenjen. Prioritet je osvojiti jedno od šest mesta u grupi koje ostavlja Budućnost u trci za ostvarenje cilja zbog kojeg je formirana zaista moćna ekipa, a to je plasman na finalni turnir i borba za treću titulu klupskog prvaka Evrope u istoriji.