EP 2020 za dame: Sve utakmice u Trondhajmu

Vesti rukomet 10. sep. 202017:27 > 17:39
Podeli:
Princscreen

Evropska rukometna federacija (EHF) saopštila je da je došlo do određenih promena u organizaciji kontinetnalnog šampionata za dame, koje se održava od 3. do 20. decembra u Norveškoj i Danskoj.

Reuters, TT News Agency

Sve utakmice u Norveškoj igraće se samo u Spektrum Areni u Trondhajmu zbog situacije sa koronavirusom. Prvobitno posle preliminarne faze trebalo je da dame pređu u Stavanger i Oslo.

“U nameri da se smanji mogućnost infekcije, troškovi i putovanja ekipa i zvaničnih lica, Federacija Norveške se složila da sve utakmice, uključujući i finalni vikend, budu održani u Trondhajmu“, stoji u saopštenju EHF.

Planirano je, ali još uvek nije zvanično potvrđeno, da kapacitet dvorane bude 200 gledalaca po utakmici. Iz Danske još uvek nisu saopštili kako će oni organizovati svoj deo turnira. Prema sadašnjem planu, mečevi će se igrati u Herningu I Fredrikshavenu.

Rukometašice Srbije nalaze se  grupi “C” u Trondhajmu. Sastaće se sa selekcijama Holandije (4.12), Mađarske (6.12) i Hrvatske (8.12). Tri najbolje reprezentacije iz svake grupe izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja.