LŠ: Vardar poražen od Meškova, Celje od Olborga

Vesti rukomet 16. sep. 202021:00 > 22:43
Podeli:
Alexander Hassenstein Getty Images Sport

Počela je Liga šampiona za rukometaše. Ekipe Celja i Vardara nisu bili uspešni na startu. Slovenci su na svom terenu poraženi od danskog Olborga sa 31:29, dok je Vardar sa 24:22 poražen od Meškova u Belorusiji.

Vardar koji je prošle sezone zbog koronavirusa ostao bez prilike da se bori za odbranu trona, bio je blizu pozitivnog rezultata u Belorusiji, ali je Meškov imao više snage, koncentracije i sreće.

Meškov je dobio prvo poluvreme sa 12:10, ali je na par minuta pre kraja na semaforu pisalo 22:22. Usledio je rat nereva u kome je Meškov dva puta uspeo da zatrese mrežu Vardara, a da pri tome sačuva svoju mrežu za konačnih – 24:22.

Marko Panić reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je šest golova za Meškov, a podršku na putu ka pobedi pružili su mu Mikita Vailupau sa šest i Aleksandar Škurinski sa tri gola.

Kod Vardara, bolji od ostalih bili su Marko Vujin sa šest, Kristijan Desinger sa četiri i Ivan Čupić sa tri gola.

U okviru Grupe A u kojoj je i Vardar, u derbiju Flensburg je kod kuće savladao poljski Vive Kilce 31:30.

Celje je na svom parketu poražen od Olborga sa 31:29, iako je tim iz Slovenije prvo poluvreme dobio sa 16:15. Međutim, gosti su u nastavku bili bolji rival, pobegli su na 30:26, a zatim mirno priveli meč kraju.

Prevagu na tasu Olborga doneli su Magnus Jensen sa sedam, Jonas Samjuelson sa pet i Mads Kristijansen sa tri gola. Kod Celja, raspoloženi za igru u napadu bili su Tadek Kljun sa šest, Josip Šarac sa pet i Tadej Mazej sa četiri gola. U istoj Grupi B Vesprem je kao gost bio bolji od Nanta 28:24.

Vesprem je posle bolje igre tokom čitavog meča slavio protiv Nanta u Francuskoj sa 28:24. Prevagu na tasu tima iz Mađarske doneli su Dejan Manaskov i Andreas Nilson sa po pet, odnosno Vuko Borozan i Mate Lekai sa po četiri gola.

Kod Nanta, bolji od ostalih bili su Kiril Lazarov i Adrijan Figueras sa po pet golova.

Flensburg je posle velike borbe i neizvesne završnice slavio protiv Kilcea sa 31:30. Magnus Rud je postigao šest, a Džim Gotfridson i Hampus Vane po pet golova za Flenzburg. Kod Kilcea, Artsem Karalek je postigao sedam, Iladzislua Kuleš šest, a Anhel Fernadez Perez pet.