Svi ex-Yu timovi u Evropskoj ligi

Vesti rukomet 29. sep. 202020:46 > 20:51
Podeli:
Cathrin Mueller, Bongarts

Rukometaši hrvatskog Neksea, makedonskog Metalurga i slovenačkog Trimo Trebnja plasirali su se u grupnu fazu EHF Evropske lige.

  Nekse je u revanšu u Našicama pobedio Bidasou 29:49 i tako nadoknadio tri gola minuta iz provg duela u Španiji (27:30).

Ekipa iz Hrvatske je na poluvremenu vodila 13:11 i do kraja meča uspela je da obezbedi neophodnu prednost iako su gosti u 49. minutu izjednačili na 22:22. Kod rezultata 27:24 golove vredne prolaska u grupnu fazu postigli su Mateo Rodin i Marin Jelinić.

Halil Jaganjac je sa 11 pogodaka bio najefikasniji, Rodin je dodao pet, a Jelinić, Đanfranko Pribetik i Tomi Vozab po četiri.

Metalurg je Skoplja je u neizvesnom meču u Švajcarskoj sačuvao dva gola viška iz prvog duela i ukupnim rezultatom 47:46 obezbedio mesto u grupnoj fazi drugog po jačini kluposkog takmičenja u Evropi. U Makedoniji je bilo 26:24, a u revanšu 22:21.

Filip Gavranović je sa šest pogodaka predvodio Lucern, a Jernej Papež i Hleb Harbuc su imali po četiri. Kod gostiju Branko Kankaras je upisao pet, Marko Tarabokia četiri, a Marijan Marić tri gola.

Ekipa Trima iz Trebnja je u Novom Mestu bila bolja od mađarskog Balaronfurda 23:22 (13:10). Prvi duel u Mađarskoj je odloćen zbog koronavirusa, a odlukom EHF o putniku u grupnu fazu odlučivao je jedan duel.

Junak trijumfa slovenačke ekipe bio je Gal Cirar koji je, pored toga što je bio najefikasniji sa pet pogodaka, postigao i odlučujuči gol, dok je Dino Hamidović zabeležio četiri. Kod gostiju po šest pogodaka postigli su Dejan Malinović i Laslo Kerenji.

Grupna faza novoformiranog takmičenja počeće 20. oktobra, a u svakoj od četiri grupe biće po šest klubova.