Komovi pobedili Danilovgrad, briljirao Slobodan Zonjić

Podeli:
RK Komovi

Kompletirano je prvo kolo šampionata Crne Gore u rukometu. U poslednjem meču, Komovi iz Andrijevice su kao gosti pobedili Danilovgrad sa 36:32 (17:16).

Posle izjednačene igre u prvom poluvremenu, momci iz Andrijevice su u nastavku kontrolisali dešavanja na parketu i zasluženo stigli do pobede. Centralna figura meča bio je Slobodan Zonjić sa 11 golova, Nemanja Marsenić je postigao devet, Milija Kastratović i Vladan Kastratović po pet golova. U sastavu Danilovgrada, bolji od ostalih bili su Nemanja Malović i Vuksan Zmajević sa po osam, odnosno Igor Kažić sa šest golova.

Podsećanja radi u ostalim mečevima prvog kola koji su odigrani u subotu, Lovćen je pobedio Budvansku rivijeru sa 31:25, Mornar je bio bolji od Jedinstva iz Bijelog Polja sa 34:26, dok su Berena slavile protiv Rudara iz Pljevalja sa 26:24.

U prvom kolu, slobodan je bio Partizan iz Tivta, jer je ekipa Brskova iz Mojkovca odustala od takmičenja u elitnom društvu. Šampionat se nastavlja tokom vikenda koji sledi, kada su na programu utakmice drugog kola.