EHF Evropska liga: Jaki rivali za timove iz regiona

Vesti rukomet 2. okt 202014:39 > 14:41
Podeli:
Cathrin Mueller, Bongarts

Obavljen je žreb za EHF Evropsku ligu u kojoj će region imati dosta predstavnika. Za plasman u doigravanje, kroz grupnu fazu boriće se Metalurg i Pelister iz Makedonije, Nekse iz Hrvatske, Trebnje iz Slovenije.

Ekipe iz regiona su dobile uzuzetno kvalitetne rivale, a jasno je bilo da ne treba očekivati mnogo sreće na žrebu, jer slabih ekipa u drugom po rangu evropskom takmičenju jednostavno nema.

Plasman iz svih grupa, među 16 najboljih izboriće po četiri ekipe, zatim će uslediti doigravanje, a šampiona takmičenja dobićemo na finalnom turniru.

Da li neka od ekipa iz regiona može da se umeša u borbu za plasman na finalni turnir, ostaje da se vidi. Takmičenje u grupama počinje već 20. oktobra. U prvom kolu, Metalurg gostuje Tuluzu, Pelister na svom parketu čeka Tatabanju, Trebnje gostuje nemačkom Rajn Nekar Levenu, a Nekse gostuje švedskom Alignasu.

Grupa A: Ademar Leon (Španija), Visla Plok (Poljska), Čehovski Medvedi (Rusija), Tuluz (Francuska), Fivers (Austrija), Metalurg (Makedonija).

Grupa B: Nims (Francuska), Dinamo Bukurešt (Rumunija), Tatran Prešov (Slovačka), Berlin (Nemačka), Sporting (Portugal), Kristijanstad (Švedska).

Grupa C: Magdeburg (Nemačka), Alignas (Švedska), Bešiktaš (Turske), Monpelje (Francuska), Nekse (Hrvatska), CSKA (Rusija).

Grupa D: Tatabanja (Mađarska), Kadeten (Švajcarska), Pelister (Makedonija), Rajn Nekar Leven (Nemačka), Trimo Trebnje (Slovenija).