Zlatna liga: Danska lako pobedila Crnu Goru

Vesti rukomet 3. okt 202018:02 > 18:06
Podeli:
RSCG

Rukometašice Crne Gore nalaze se jako daleko od takmičarke forme. Posle poraza od Francuske (29:13), izabranice Pera Johansona pognute glave su napustile parket i posle duela sa Danskom – 36:23 (20:11).

Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Danska je dobila prvo poluvreme sa 20:11, drugo otvorila mini serijom od 3:0, a zatim mirno privela utakmicu kraju.

Ono što može da raduje ljubitelje rukometa u Crnoj Gori je činjenica da je ostalo još dosta vremena do decembra kada počinje šampionat Evrope, a Crna Gora je u grupi sa Norveškom, Francuskom i Slovenijom.

Podsećanja radi, kvalifikacioni turnir za mesto na Olimpijskim igrama, koji se igra u Podgorici, na programu je u martu naredne godine, a Crna Gora će u konkurenciji sa Norveškom, Rumunijom i Tajlandom, nastojati da osvoji prvo ili drugo mesto, a samim tim i mesto na Igrama u Tokiju.

Norveška, koja je u prvom kolu poražena od Danske sa 28:21, u drugom je pobedila Francusku sa 29:28. U poslednjem kolu, koje je na programu u nedelju 4. oktobra, snage će odmeriti Francuska i Danska, odnosno Crna Gora i Norveška.

Danska: Toft (11 odbrana), Kristensen (šest odbrana i sedmerac), M. Hansen 2, Elver 1, Stokholm 8, A. M. Hansen 3, Voler, Hajndal 3, Haugsted 2, Grigel 1, Rajnhart, Tranborg 5, A. U. Hansen, Jorgensen 3, Bidstrup 4, Jensen 2, Burgard 1, Hejlund, Iversen 1.

Crna Gora: Nenezić (šest odbrana i sedmerac), Marinović (jedna odbrana), Radičević 7, Gugač, Jauković 5, Mugoša 1, Džaferović, Klikovac 2, Ujkić 2, Premović 1, Brnović 1, Ramusović, Mehmedović 4, Grbić, Vukčević.