Partizan bolji od Berana, Lovćen od Mornara

Vesti rukomet 3. okt 202021:34 > 21:39
Podeli:
sport klub

Odigrana su tri meča drugog kola šampionata Crne Gore u rukometu, a pobedama su se radovali Partizan iz Titva, Lovćen sa Cetinja i Budvanska rivijera. Jedinstvo iz Bijelog Polja i Danilovgrad igraju u nedelju.

Rukometaši Partizana dobro su počeli novu sezonu. Tivćani su bili slobodni u prvom kolu jer je Brskovo iz Mojkovca odustalo od takmičenja, a u drugom su na svom parketu pobedili Berane sa 25:21 (12:10).

Najfikasniji u sastavu Partizana, bili su Đorđe Peruničić sa devet, Bogdan Međedović sa četiri, dok su po tri gola postigli Milovan Marković, Dražen Mandić i Nemanja Barac. Kod Berana, bolji od ostalih, bili su Nemanja Đurašković sa osam i Duško Trifunović sa pet golova.

Kao što se i očekivalo, vodila se velika borba na parketu, a ekipa Berana je u Tivat stigla na krilima dobre energije posle pobede nad Rudarom iz Pljevalja u prvom kolu. Tokom prvog poluvremena, igralo se po principu gol za gol, a Partizan je na odmor otišao sa viškom od dva gola – 12:10, zahvaljujući Đorđu Peruničiću, Bogdanu Međedoviću, Milovanu Markoviću i golmanu Marku Mudreši.

Ekipa Berana se nije predavala, nastojala je da stigne do neizvesne završnice, ali se to nije desilo jer je Partizan na nešto više od tri minuta pre kraja pobegao na 25:20, a zatim mirno priveo meč kraju.

Lovćen je slavio protiv Mornara više nego ubedljivo – 38:20 (19:9). Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Slobodan Bulajić je postigao osam, Draško Kaluđerović šest, a Miodrag Ćorsović i Nemanja Drakulović po pet golova. Kod Barana, bolji od ostalih, bili su Luka Mrdak sa četiri, odnosno Denis Šabanović i Uroš Rakočević sa po tri gola.

Budvanska rivijera je na svom terenu pobedila Rudar sa 30:21 (17:10). Podsećanja radi, tim iz Pljevalja je tokom leta ostao bez nekoliko jako bitnih igrača, pre svega, Radojice Čepića i Andrije Dragaševića, mladih reprezentativaca Crne Gore, koji su se preselili u sastav atktuelnog šampiona Slovenije, ekipu Celja, koja igra u Ligi šampiona.

Budvani su kontrolisali dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta. Najefikasniji u sastavu domaćeg tima bili su Luka Novaković i Marko Radoman sa po šest golova, odnosno Vojislav Vukić i Marko Zeković sap o pet. Kod Rudara, bolji od ostalih, bili su Ognjen Leković sa sedam i Luka Barjaktarević sa tri gola.

U ovom kolu slobodna je bila ekipa Komova iz Andrijevice.

Tabela

Lovćen 4, Partizan, Komovi, Mornar, Berane, Budvanska rivijera po 2, Rudar, Danilovgrad i Jedinstvo su bez bodova.