“Napredujemo iz dana u dan, odbranom napadamo Brest”

Vesti rukomet 9. okt 202015:57 > 16:02
Podeli:
Getty Image/ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti posle velikih problema sa koronavirusom i povredama, što je direktno uticalo na nivo forme, polako ili sigurno slažu kockice u željeni mozaik i naglašavaju da nisu odustali od ciljeva sa početka sezone.

Naime, izabranice Dragana Adžića su doživele tri poraza na startu Lige šampiona, od Podravke, CSKA iz Moskve i Odenzea. Protiv Podravke u sastavu tima nije bilo 11 rukometašica iz prve postave, protiv CSKA, Budućnost je imala samo jedan trening u kompletnom sastavu pre meča, a protiv Odenzea su tehničke greške u napadu bile kobne.

U subotu, 10. avgusta, sa početkom u 18 časova sledi duel sa Brestom u Podgorici, a Budućnost je u međuvremenu korigovala cilj. Sada je najvažnije da se prebrodi grupna faza, da se u konkurenciji sa Đerom, Brestom, CSKA iz Moskve, Borusijom Dortmund, Valčeom, Odenzeom i Podravkom stigne do šestog mesta, koje donosi doigravanje za mesto na finalnom turniru.

Jasno je da je Budućnost u kompletnom sastavu i top formi, kadra da ostvari pomenuti cilj, bez obzira na ime rivala sa druge strane parketa, ali za početak, treba stići do doigravanja, ili ti osmine finala.
“Ulazimo značajno spremniji u utakmicu koja sledi, sa očekivanjima da pružimo više nego u prethodnim. Treniramo u punom sastavu, skupljaju se ti zajednički minuti, koji su zlata vredni u nastojanju da signemo do optimalne forme”, rekao je trener Budućnosti, Dragan Adžić, na konferenciji za novinare i nastavio:
“Imamo novu bekovsku liniju, treba uspostaviti saradnju sa pivotima i krilima. To je proces koji je traje i nije lak. Polako izlazimo iz problema u koji smo upali, ne našom krivicom. Protiv Bresta je jako bitno da odigramo kvalitetno u odbrani, zaustavimo tranziciju i uvedemo meč u ritam koji nama odgovora. Bio bi to meč sa manjim brojem golova, sa disciplinovanom i postavljenom igrom od prvog do poslednjeg minuta”.

Brest, čiji dres nosi nekadašnja članica Budućnosti, crnogorska reprezentativka Đurđina Jauković, na startu nove sezone pobedio je Valčeu 28:21 i Borusiju Dortmund 41:29, dok je sa aktuelnim šampionom Evrope, Đerom, odigrao nerešeno – 25:25.
Utakmica između Budućnosti i Bresta igra se 10. oktobra sa početkom u 18 časova. U ostalim mečevima grupe snage će odmeriti Đer i Odenze, Borusija i CSKA, odnosno Valčea i Podravka.
Tabela: Odenze 6, Brest 5, CSKA 5, Đer 4, Podravka 2, Borusija 2, Budućnost i Valčea su bez bodova.