Budvanska rivijera silna u Danilovgradu

Vesti rukomet 25. okt. 202021:30 > 21:31
Podeli:
sport klub

Kompletirano je peto kolo šampionata Crne Gore u rukometu, uz odloženu utakmicu između Partizana iz Tivta i Komova iz Andrijevice, zbog problema koji Tivćani imaju sa koronavirusom.

U poslednjem meču, Budvanska rivijera je posle još jedne odlične partije stigla do treće pobede. Budvani su kao gosti pobedili Danilovgrad sa 35:23 (20:10). Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka, a najefikasniji u sastavu Budvanske rivijere, bili su Vojislav Vukić sa sedam, odnosno Luka Novaković i Marko Radoman sa po šest golova. Kod Danilovgrada, bolji od ostalih bili su Miloš Krivokapić sa 11 i Jovan Popović sa tri gola.

Lovćen sa Cetinja ima maksimalan učinak na početku sezone. Cetinjani su četiri pobede, dok su u jednoj rundi bili slobodni. Na gostovanju u Beranama, izabranici Duška Milića su imali problema u prvom poluvremenu, ali su u nastavku rešili pitanje pobednika – 27:21 (12:11).

Beranci su bili konkurenti u prvom, ali je objektivno kvalitetniji Lovćen u nastavku potvrdio da je bolja ekipa. Prevagu na tasu Cetinjana doneli su Vuk Latković sa osam, Igor Marković sa sedam i Miodrag Ćosović sa četiri gola. Kod Berana, raspoloženi za igru u napadu bili su Nemanja Đurašković sa sedam odnosno Milun Danić i Duško Trifunović sa po četiri gola.

Rudar je stigao druge pobede u šampionatu. Momci iz Pljevalja su posle Partizana iz Tivta, pobedili Jedinstvo iz Bijelog Polja sa 35:28 (17:12). Puleni Nedima Selmanovića su kontrolisali dešavanja na parketu, bili daleko bolji rival i više nego zasluženo su stigli do nova dva boda.

Dragan Jelušić je postigao sedam, Luka Barjaktarević pet, Denijal Vukas, Nemanja Matović i Ognjen Leković po četiri gola za Rudar. Kod Jedinstva, bolji od ostalih bili su Marko Krušić sa 10, Aleksa Medojević sa pet i Nikola Jelić sa četiri gola.

Utakmica između Partizana i Komova je odložena, a u ovoj rundi je slobodna bila ekipa Mornara iz Bara.

Tabela: Lovćen 8, Budvanska rivijera 8, Komovi 6, Berane, Mornar i Rudar po četiri, Partizan i Danilovgrad po 2, Jedinstvo je bez bodova.