Sporazumni razlaz: Miloš Božović napustio Zagreb

Vesti rukomet 29. okt. 202012:20 > 12:21
Podeli:
Foto: RSCG

Miloš Božović nije više član Zagreba, potvrdio je hrvatski šampion, kao i crnogorski reprezentativac. Ugovor koji je važio do leta 2022. godine je sporazumno rasinut.

Jedan od najboljih igrača Evrope stigao je u Zagreb iz Tatabanje u januaru ove godine kao veliko pojačanje. Reprezentativac Crne Gore je odigrao sve utakmice za tim iz glavnog grada Hrvatske u Ligi šampiona, pa je raskid saradnje došao pomalo neočekivano, posebno što je klub iz Hrvatske izrazio žaljenje i poželeo Milošu sve najbolje u nastavku karijere, ali da je jednostavno razlaz bio neminovan.

Nažalost, Miloš odlazi iz kluba pre vremena, ali u korektnim odnosima i sa žaljenjem da ova rukometna epizoda nije imala uspešniji kraj. Milošu se zahvaljujemo na profesionalnom pristupu i radu, te mu želimo puno sreće kako na rukometnom, tako i na ličnom planu“, navodi se u saopštenju Rukometnog kluba Zagreb.

Sezona nije krenula onako kako smo svi planirali. Nismo osetili slast pobede u dosadašnjem delu Lige šampiona, zbog koronavirusa, Zagreb je ostao bez nekoliko bitnih sponzora, predložili su mi drastično smanjenje plate, a to zaista nisam mogao da prihvatim. Rastali smo se prijateljski i mislim da je ovako najbolje, kako za mene, tako i za Zagreb”, naglasio je Miloš Božović.

Miloš Božović nije preterano zabrinut, niti ima razloga. Objektivno, samo je pitanje dana kada će biti saopšteno ime kluba u kojem će vrhunski bek nastaviti karijeru.