EHF preselio EP iz Crne Gore u Letoniju

Vesti rukomet 29. okt. 202014:55 > 14:58
Podeli:
RSCG

Evropsko prvenstvo B divizije za kadete naredne godine, umesto u Crnoj Gori, biće održano u Letoniji, odlučili su čelnici EHF.

Evropsko prvenstvo B divizije za kadete koje je u januaru naredne godine trebalo da bude održano u Crnoj Gori i na kojem bi trebalo da nastupi talentovana generacija crnogorskih rukometaša, još jednom je odloženo.

Iz Evropske rukometne federacije (EHF) saopšteno je i da je došlo do promena mesta održavanja šampionata, pa će se umesto u Crnoj Gori, izabranici selektora Brana Božovića za plasman u A diviziju boriti u Letoniji, od 15. do 22. avgusta naredne godine.

Popularni „lavovi“ će biti u grupi A sa Holandijom, Turskom i selekcijom RS Kosova, a dve najbolje reprezentacije će se ukrstiti sa timovima iz grupe B, u kojoj su Letonija, Rumunija, Luksemburg i Azerbejdžan. Samo pobednik šampionata Evrope koje se igra u Letoniji obezbediće mesto u elitnom društvu. Razloga za optimizam ima, jer se radi o sjajnoj generaciji koja je na Mediteranskim igrama osvojila srebrnu medalju. U velikom finalu je poražena od Španije koja igra značajnu ulogu u diviziji A.
Preostala dva turnira će se igrati u Severnoj Makedoniji i Bugarskoj, kako je ranije i planirano. EHF je odlučio da otkaže Evropsko prvenstvo za kadete, kao i prvenstvo Starog kontinenta za juniore u A i u B diviziji.

U ženskoj konkurenciji bi kontinentalna prvenstva trebalo da se održe po planu u 2021. godini, među kojima je i Evropsko prvenstvo za kadetkinje u Crnoj Gori od 5. do 15. avgusta.

Još se čeka odluka Svetske rukometne federacije (IHF) o svetskim prvenstvima za kadetkinje i juniorke. Prvi termin šampionata u Hrvatskoj, odnosno Rumuniji, bio je na leto, potom u decembru, a sada se samo zna da će biti 2021. godine.