Rukometaši Crne Gore kreću ka šampionatu Evrope

Vesti rukomet 29. okt. 202014:58 > 15:00
Podeli:
sport klub

Muška seniorska reprezentacija Crne Gore okupiće se u ponedeljak, 2. novembra u Podgorici i početi pripreme za utakmice protiv selekcije RS Kosova i Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Popularni „lavovi“ će dočekati selekciju RS Kosova 4. novembra u Podgorici, dok je duel protiv Rumunije četiri dana kasnije u Baja Mareu. U grupi je i selekcija Švedske. Dve prvoplasirane reprezentacije, uz četiri najbolje trećeplasirane iz osam grupa će izboriti plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Selektor Zoran Roganović za predstojeće duele računa na 22 igrača: golmani Mile Mijušković, Jagoš Braunović, Danilo Mihaljević i Goran Anđelić, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović, Marko Lasica i Filip Vujović, pivoti Nemanja Grbović i Nebojša Simović, te bekovi Igor Radojević, Vasko Ševaljević, Stevan Vujović, Miloš Božović, Božo Anđelić, Aleksandar Glendža, Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Branko Vujović, Risto Vujačić i Radojica Čepić.

Vizu za 15. šampionat Starog kontinenta, osim domaćina Mađarske i Slovačke, već su obezbedili aktuelni šampion Evrope, reprezentacija Španija i vicešampion, selekcija Hrvatske.