Budvanska rivijera nadigrala Komove u derbiju

Vesti rukomet 31. okt. 202020:53 > 20:57
Podeli:
sport klub

Odigrana su dva meča šestog kola šampionata Crne Gore u rukometu. Budvanska rivijera je u derbiju pobedila Komove sa 38:27, dok je ekipe Berana savladala Mornar u Baru sa 30:23.

Utakmica između Partizana iz Tivta i Jedinstva iz Bijelog Polja je odložena zbog problema koji Tivćani imaju sa koronavirusom, u nedelju 1. novembra igraju Lovćen i Rudar, a u ovom kolu je slobodna ekipa Danilovgrada.

Budvani su sačuvali oreol nepoedivosti u dosadašnjem delu šampionata. U derbiju protiv Komova, koji su pre gostovanja u Budvi, takođe bili neporaženi, mnogo dilema oko pobednika nije bilo. Ekipa iz Budve je prvo poluvreme dobila sa 14:10, u nastavku odigrala još bolje za konačnih 38:27.

Najefikasniji u sastavu Budvanske rivijere, bili su Marko Simović sa devet, Vojislav Vukić sa sedam i Radivoje Đodić sa šest golova. Kod Komova, bolji od ostalih bili su Nemanja Marsenić sa šest, odnosno Slobodan Zonjić i Milija Kastratović sa po pet golova.

Berane su pobedile Mornar sa 30:23 (13:12). Na osnovu prvog poluvremena, delovalo je da sledi velika borba i neizvesna završnica, ali su Beranci sredinom drugog poluvremena pobegli na 23:15, a zatim mirno priveli meč kraju.

Prevagu na tasu Berana, doneli su Nemanja Đurašković i Filip Marsenić sa po osam golova, dok je Luka Došljak postigao šest. Kod Mornara, bolji od ostalih bili su Miloš Živković sa pet, Denis Šabanović sa četiri i Ognjen Mašanović sa tri gola.

TABELA: Budvanska rivijera 10, Lovćen 8, Komovi 6, Berane 6, Rudar 4, Mornar 4, Partizan 2, Danilovgrad 2, Jedinstvo je bez bodova.