Roganović za SK: Spremamo se za dve pobede

Vesti rukomet 2. nov. 202011:09 > 11:10
Podeli:
RSCG

Rukometaši Crne Gore počinju pripreme za utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv selekcije takozvanog Kosova i Rumunije, koje su na programu 4. i 8. novembra.

Neizvesnost je velika, ali izabranici Zorana Roganovića za sada imaju jedini izbor da se fokusiraju na duele koje čelnici EHF nisu odložili, a mnogo druge jesu.

Pored toga, već sada je jasno da Crna Gora neće biti kompletna u mečevima koji slede, a posle testiranja koja su urađena u ponedeljak ujutro, znaće se da li će rukometaši Crne Gore prvi trening odraditi u večernjem terminu, ili će se suočiti na novim problemom.

S obzirom na uslove koje diktira koronavirus, Zoran Roganović je napravio prilični širok spisak, pa su za duele na startu kvalifikacija za šampiona Evrope pozvani:

golmani Mijušković, Jagoš Braunović, Danilo Mihaljević i Goran Anđelić, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović, Marko Lasica i Filip Vujović, pivoti Nemanja Grbović i Simović, te bekovi Radojević, Vasko Ševaljević, Stevan Vujović, Božović, Anđelić, Aleksandar Glendža, Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Branko Vujović, Risto Vujačić i Radojica Čepić.

U zavisnosti od razvoja situacije, postoji mogućnost da se državnom timu priključi i neko od igrača iz šampionata Crne Gore. Selektor Zoran Roganović je stigao iz Švedske, čeka rezultate testiranja, čeka eventualno nove odluke čelnika EHF i sprema se za mečeve koji su od velikog značaja za plasman na Evropsko prvenstvo.

„Situacija je blago rečeno čudna i do sada nedoživljena. Obavili smo testiranja, nadam se da će sve biti u redu, te da ćemo početi sa radom. Na dva dana pred start kvalifkacija još uvek ne znam na koje igrače mogu da računam. Pored toga, nije isključeno da EHF u poslednjem trenutku otkaže duele koji slede, ali mi moramo da ostanemo fokusirani. Moramo da se ponašamo normalno, koliko je to realno u ovoj situaciji. Dueli koji slede su od velikog značaja, a sa dve pobede bi napravili kapitalne korake ka ostvarenju cilja, a to je plasman na smotru najbooljih selekcija Starog kontinenta“, naglasio je selektor rukometaša Crne Gore, Zoran Roganović, za Sport Klub i nastavio:

„Siguran sam da su momci naučili lekciju iz prethodnih kvalifikacija, kada smo napravili kiks protiv Farskih Ostrva, a onda morali da pravimo čudo protiv Danske, da bi stigli do šampionata Evrope. Sada moramo da nastojimo da svaki meč odigramo kao protiv Danaca. Jako je bitno da pobedimo na startu kvalifikacija, a zatim nas očekuje teško gostovanje u Rumuniji. Uz maksimalnu borbenost, željenu energiju i čvrstinu, a pre svega uz jaku odbranu, verujem da možemo da stignemo do dve pobede i dva jako bitna koraka na putu ka smotri najboljih selekcija Starog kontinenta“.

Crna Gora je u grupi sa selekcijom RS Kosova, Rumunijom i Švedskom. Iz osam grupa, koliko ih ima ukupno, dve provoplasirane, četiri najbolje trećeplasirane selekcije će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.