Kvalifikacije za EP: Lak posao za Crnogorce i Makedonce

Vesti rukomet 4. nov. 202022:20 > 22:23
Podeli:
Foto: Svetozar Janičić

Počele su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje je na programu 2022. godine. U prvim mečevima, Crna Gora i Severna Makedonija su imale lak posao.

Izabranici Zorana Roganovića, rukometaši Crne Gore, nadigrali su selekciju RS Kosova sa 32:25 (16:14), dok je Severna Makedonija nadigrala Finsku sa 33:24 (16:10).

Vremena za odmor nema, jer već 7. novembra Severna Makedonija gostuje Švajcarskoj, a dan kasnije, Crne Gora gostuje Rumuniji. Osim selekcija RS Kosova i Rumunije, protivnik Crnoj Gori u kvalifikacionoj grupi 8 je i reprezentacija Švedska. Pored Finske i Švajcarske u kvalifikacionoj grupi 7, Severna Makedonija će igrati i protiv Danske.

Povezano

Crna Gora je u Podgorici lako stigla do dva boda. Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka, a raspoloženi za igru u napadu, bili su Vladan Lipovina sa devet, Miloš Vujović i Vasko Ševaljević sa po šest i Stevan Vujović sa četiri gola. S druge strane, Drilon Tahirukaj i Deniz Terzići po pet golova.

Crna Gora je vodila sa 16:11, dozvolila rivalu da smanji na 14:16, a zatim u nastavku dodala gas, ponovo stekla veliku prednost i mirno privela meč kraju.

Severna Makedonija je protiv Finske kontrolisala dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta. Prevagu na tasu Makedonaca doneli su Kiril Lazarov sa 11, Filip Kuzmanovski sa šest i Žarko Peševski sa četiri gola. Kod Finske, bolji od ostalih, bili su Maks Granlund sa 10, Oskar Kilšted i Fredrik Fors sa po tri gola.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dve selekcije iz svih osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Vizu za 15. šampionat Starog kontinenta, osim domaćina, Mađarske i Slovačke već imaju aktuelni prvak Španija i vicešampion Hrvatska.