Sjajan derbi u Tivtu, Lovćen dobio Partizan

Vesti rukomet 14. nov. 202021:35 > 21:37
Podeli:
sport klub

Rukometaši Lovćena i Partizana odigrali su odličan meč u Tivtu, pravi derbi u kojem je posle velike borbe i bolje partije u drugom poluvremenu, pobeda pripala Cetinjanima – 25:23 (13:15).

Najefikasniji u sastavu Lovćena koji u dosadašnjem delu sezone nije osetio gorčinu poraza, bili su Igor Marković sa 12, odnosno Draško Kaluđerović i Nemanja Drakulović sa po tri gola.

Kod Tivćana, koji su imali velikih problema sa koronavirusom, koji su pre nešto više od deset dana izašli iz obavezne izolacije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Đorđo Peruničić sa sedam, Bogdan Međedović sa pet , Nemanja Barac sa četiri i Veselin Drakulović sa tri gola.

Partizan je tokom prvog poluvremena bio bolji rival. Na odmor je otišao sa viškom od dva gola – 15:13. Bilo je jasno da Lovćen neće odustati od borbe, a pitanje je bilo, koliko će snage imati igrači Partizana.

Cetinjani su u nastavku pojačali stepen agresivnosti u odbrani, Tivćani evidentno nisu mogli da prate jak ritam, jer su daleko od top forme. Lovćen je na 15 minuta pre kraja pobegao na 22:17, a zatim je mirno priveo zaista dobar derbi kraju.

Komovi su nastavili da prate Lovćen. Ekipa iz Andrijevice je u dosadašanjem delu sezone poražena jedino od Budvanske rivijera. Komovi su u Beranama pobedili Jedinstvo sa 29:22 (15:14).

Prevagu na tasu Komova, koji su odigrali mnogo bolje u drugom poluvremenu, doneli su Nemanja Marsenić sa devet, Slobodan Zonjić sa osam i Milija Kastratović sa pet golova. Kod Jedinstva, bolji od ostalih, bili su Danilo Joksimović i Marko Kruščić sa po pet, odnosno Nikola Jelić i Aleksandar Đurđević sa po tri gola.

Utakmica između Rudara i Mornara je odložena zbog problema sa koronavrusom, u nedelju 15. novembra igraju Berane i Danilovgrad, a u ovom kolu je slobodna Budvanska rivijera.

Tabela: Lovćen 12, Budvanska rivijera 10, Komovi 10, Berane 6, Rudar 4, Mornar 4, Partizan 2, Danilovgrad 2, Jedinstvo je bez bodova.