LŠ: Nenadić rastužio Porto, novi poraz Zagreba

Vesti rukomet 18. nov. 202023:03 > 23:05
Podeli:
Alex Grimm, Getty Images Sport

Odigrana su četiri meča sedmog kola Lige šampiona u rukometu. Pobedama su se radovali igrači Vesprema, PSŽ-a i Motor Zaporožja. Duel između Flensburga i Meškov Bresta je završena bez pobednika, dok je duel između Celja i Nanta odložen.

Zagreb je na svom terenu posle velike borbe poražen od Motor Zaporožja sa 24:23 (13:13). Prevagu na tasu gostiju, doneli su Baris Pahuski i Aidenas Malaskinas sa po pet, odnosno Miloš Orbović i Dmitro Horiha sa po četiri gola. Kod Zagreba, raspoloženi za igru u napadu, bili su David Mandić sa šest, odnosno Vlado Matanović i Ivan Laljek sa po tri gola.

Vesprem je kao gost pobedio Olborg 33:27 (16:18), posle mnogo bolje igre u drugom poluvremenu. Najefikasniji u sastavu Vesprema, bili su Petar Nenadić i Kaled Fati sa po šest, Rasmus Šmit je postigao pet, a Andreas Nilsen četiri gola. Kod Olborga, Henrik Jensen sa postigao šest, Lukas Sandel četiri, Feliks Klir tri gola.

Porto je vodio protiv PSŽ-a na poluvremenu sa 16:12, a na kraju je poražen sa 34:31. Prevagu na tasu tima iz Pariza, doneli su Mikel Hansen sa devet, Luka Karabatić sa šest, Dilan Nahi sa četiri gola. Diogo Brankinjo i Diogo Silva su postigli po četiri, Ivan Slišković i Migel Martins po tri gola za Porto.

Flesnburg i Meškov Brest su odigrali nerešeno – 29:29 (13:11). Marijus Stejnhauser i Goran Johansen su postigli po sedam, a Dranc Semper šest golova za Flensburg. Kod Meškov Bresta, Maksim Barnau i Marko Panić su postigli po sedam, a Vladimir Vranješ četiri gola.

Grupa A: Vive Kilce 9, Flensburg 9, Meškov Brest 7, Porto 6, PSŽ 4, Vardar 3, Elverum 2, Seged je bez bodova.

Grupa B: Vesprem 11, Barselona 10, Olborg 8, Kil 7, Motor 4, Nant 2, Celje 2, Zagreb je bez bodova.