LŠ: Barsa bolja od Kila, Kilce od Vardara

Vesti rukomet 19. nov. 202020:59 > 21:02
Podeli:
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Odigrana su još dva meča sedmog kola Lige šampiona u rukometu. Pobedama su se radovali igrači Barselone i Kilcea, dok je utakmica između Elveruma i Segeda odložena.

U velikom derbiju, Barselona je kao gost nadigrala Kil sa 32:26 (16:15). Posle izjednačene igre u prvom poluvremenu, Barsa je bila daleko bolja u nastavku meča, o čemu govori i krajnji rezultat.

Prevagu na tasu Barselone, doneli su Dika Mem sa šest, Blaž Janc i Raul Entrerios sa po četiri, Aron Palmerson sa tri gola. Kod Kila, raspoloženi za igru u napadu, bili su Domagoj Duvnjak i Niklas Ekberg sa po pet, odnosno Miha Zarabec sa četiri i Sander Sagosen sa tri gola.

Vardar je sjajno počeo meč protiv Vive Kilcea, vodio je sa 5:1, ali su Poljaci već na poluvremenu uspeli da naprave preokret – 16:13. Stečeni kapital, Kilce je ljubomorno čuvao do kraja meča – 33:29.

Najefikasnije u sastavu Vive Kilcea, bili su Aleks Dušebajev sa 10, Nikolas Tornat sa četiri, Artsem Karalek i Danijel Dušebajev sa po tri gola. Kod Vardara, bolji od ostalih, bili su Lovro Jotić sa šest, Ivan Čupić i Timur Dibirov sa po pet, Goce Georgijevski sa četiri i Stojanče Stoilov sa tri gola.

Podsećanja radi, u sredu su odigrane četiri utakmice. PSŽ je kao gost pobedio Porto sa 34:31, Vesprem je takođe kao gost slavio protiv Olborga sa 33:27, Zagreb je na svom terenu poražen od Motor Zaporožja sa 24:23, dok je meč između Flennsburga i Meškov Bresta završen bez pobednika – 29:29. Odložen je meč između Celja i Nanta.

Grupa A: Vive Kilce 11, Flensburg 9, Meškov Brest 7, Porto 6, PSŽ 4, Vardar 3, Elverum 2, Seged je bez bodova.

Grupa B: Barselona 12, Vesprem 11, Olborg 8, Kil 7, Motor Zaporožje 4, Nant 2, Celje 2, Zagreb je bez bodova.

Podsećanja radi, ekipe koje osvoje prva dva mesta u grupama obezbediće mesto u četvrtfinalu, dok će ekipe na kotama tri, četiri, pet i šest igrati u osmini finala.