Lovćen bolji od Komova, Partizan od Mornara

Vesti rukomet 21. nov. 202020:43 > 20:47
Podeli:
sport klub

Nastavljen je šampionat Crne Gore u rukometu, uz dosta problema zbog koronavirusa. U velikom derbiju kola, Lovćen je pobedio Komove sa 30:26 (16:11), dok je Partizan iz Tivta slavio protiv Mornara iz Bara sa 29:28 (12:13).

Cetinjani su na svom parketu, kontrolisali dešavanja od prvog do poslednjeg minuta za konačnih 30:26. Raspoloženi za igru u napadu bili su Nemanja Drakulović sa šest, Igor Marković sa pet, odnosno Draško Kaluđerović i Petar Eraković sa po četiri gola. Kod Komova, raspoloženi za igru u napadu, bili su Slobodan Zonjić i Nemanja Marsenić sa po šest, odnosno Vladan Kastratović sa četiri gola.

Rukometaši Partizana koji su u proteklom periodu imali mnogo problema sa koronavirusom, zatim doživeli poraze od Komova i Lovćena na svom terenu, ostvarili su jako bitnu pobedu u nastojanju da stignu do mini lige za titulu.

Tivćan su kao gosti, posle velike borbe i neizvesne završnice pobedili Mornar u Baru sa 29:28 (12:13). Pitanje pobednika je rešeno na 50 sekundi pre kraja, kada je Đorđe Peruničić pogodio za 29:27, što Mornar nije uspeo da stigne do kraja meča.

Prevagu na tasu Partizana, doneli su Đorđo Đeruničić sa 11, Nemanja Barac sa šest, koliko je postigao i Bogdan Međedović. Kod Mornara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Boban Ašanin sa devet, Denis Šabanović sa osam golova.

Utakmice između Danilovgrada i Rudara, odnosno Budvanske rivijera i Jedinstva iz Bijelog Polja na programu su 25. novembra, a u ovom kolu je slobodna ekipa Berana.

Tabela: Lovćen 14, Budvanska rivijera 10, Komovi 10, Berane 8, Rudar 4, Partizan 4, Mornar 4, Danilovgrad 2, Jedinstvo je bez bodova.