Adžić za SK: Vreme je za novu energiju

Vesti rukomet 23. nov. 202018:59 > 19:02
Podeli:
Getty Image/ŽRK Budućnost

Dragan Adžić, bez ikakve dileme, jedan od najboljih trenera planete, odlučio je da napusti rukometašice Budućnosti, posle deset godina koje će zlatnim slovima ostati upisane u istoriji kluba.

Vrhunski strag je sa ekipom Budućnosti osvojio dve titule prvaka Evrope, kao i trofej u Kupu Kupova. Kao selektor Crne Gore stigao je do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu, srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, a sa popularnim „lavicama“ je izborio plasman i na Olimpijske igre u Brazilu.

Odluku o napuštanju mesta prvog trenera doneo je uoči velikog derbija protiv Đera u Ligi šampiona i posle blago rečeno turbulentnog perioda, koji je obeležila borba sa rivalima, ali i sa zdravstvenim problemom koji je paralisao gotovo sve sfere života.

Budućnost je prošle sezone stigla do baraž mečeva za plasman na finalni turnir Lige šampiona, ali su prvo otkazani baraž mečevi, a zatim i finalni turnir. Novu sezonu, Budućnost je zbog koronavirusa i povreda počela bez 11 rukometašica iz startne postave. Usledili su porazi od Podravke, CSKA i Odenzea, ali je Adžić, korak po korak, uz veliku pomoć stručnog štaba i devojaka koje je vodio do prošle nedelje, uspeo da bude jači od problema, kao i mnogo puta tokom karijere.

Budućnost je pobedila koronavirus, a pobedama nad Borusijom iz Dortmunda i Valčeom, uz remi protiv Bresta, stigla je veoma blizu plasmana u osminu finala, a samim tim i do borbi za plasman na finalni turnir. Sjajni trener je doneo odluku da je u interesu kluba da se povuče uoči pauze zbog Evropskog prvenstva, kako bi novom stručnom štabu pružio mogućnost da se pripremi za iskušenja koja slede.

Iluzorno je trošiti reči koliko sam ponosan, a istovremeno i zahvalan na ukazanoj prilici da ostvarim rezultate koje sam ostvario sa ekipom Budućnosti i reprezentacijom Crne Gore. Imao sam zaista predivnu saradnju sa svim devojkama koje sam imao priliku da treniram, sa čelnicima kluba, reprezentacijeBudućnost i reprezentacija Crne Gore su bile i ostale moja druga kuća, porodica.“, rekao je Dragan Adžić za Sport Klub i nastavio:

Odluku sam doneo pre utakmice sa Đerom, sa velikim rivalom tokom karijere u Budućnosti. Žao mi je što se nisam oprostio pobedom, ali smatram da je vreme za novu energiju u klubu. Kao trener koji je mnogo dobio od kluba, a istovremeno mu mnogo i dao, u dogovoru sa čelnicima kluba, odlučio sam da se prijateljski rastanemo, jer mislim da je to u ovom trenutku najbolje rešenje za klub. Ponavljam, nova energija uz potencijal i kvalitet koji ima Budućnost su garancija da će klub još dugo biti u samom evropskom vrhu“.

U međuvremenu, dosta toga se izdešavalo u Crnoj Gori kada je ženski rukomet u pitanju. Gotovo je izvesno da će Bojana Popović naslediti Dragana Adžića na klupi Budućnosti, s obzirom da je već nekoliko godina bila njegov prvi asistent.

Na mesto selektora Crna Gore, umesto Šveđanina Pera Johansona, imenovan je Danac Kim Rasmusen, a na pitanje kakvi su planovi Dragana Adžića, koji već sada na stolu ima mnogo ponuda, trofejni stručnjak je rekao:

Rano je još uvek za priču o planovima, a nikada se nisam bavio spekulacijama. U ovom trenutku, nastojaću malo da se odmorim i posvetim poredici. Istovremeno, u dogovoru sa porodicom doneću odluku o tome gde je najbolje da nastavim karijeru. U međuvremenu, koristim priliku da ekipi Budućnosti i reprezentaciji Crne Gore iz dubine duše poželim sve najbolje u godinama koje slede“, zaključio je Dragan Adžić.

Čelnici Budućnosti još uvek nisu doneli odluku ko će da nasledi Dragana Adžića na mestu prvog trenera, ali logična odluka bi bila Bojana Popović, koja je imenovana za prvog asistenta selektoru Rasmusenu u državnom timu, a u proteklim godinama je imala priliku da uči od jednog od najboljih trenera planete, što Dragan Adžić definitivno jeste.