Pop Lazić: Želimo najviše, ali situacija nije laka

Vesti rukomet 25. nov 202014:26 > 14:30
Podeli:
FOTO: RSS

Rukometna reprezentativka Srbije Slađana Pop-Lazić rekla je danas da s obzirom na situaciju, ekipa na Evropskom prvenstvu ne sme da ima preveliki cilj.

S obzirom na to da se nismo sastale godinu dana, ne smem da stavljam neki preveliki cilj ispred nas. Ne znam šta da kažem, iako kao sportistkinje uvek imamo najviše ciljeve. Želimo najviše, ali moramo da budemo i svesne situacije. Za nas su bitnije kvalifikacije za Tokio u martu. Naravno, i ovo nam je bitno, daćemo sve od sebe i u Danskoj. Mnoge ekipe će doći oslabljene i praktično je nemoguće bilo šta prognozirati”, rekla je Pop-Lazić za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Srpske rukometašice će na Evropskom prvenstvu u Danskoj, igrati u grupi u Koldingu.

Po rečima Pop-Lazić, situacija sa koronavirusom utiče na tim.

Ne možemo potpuno da se skoncentrišemo na rukomet, jer ne znaš šta te čeka sutra. Kako je nama, tako je i svima”, navela je Slađana.

Ona je dodala da se svaki dan pojavi neka nova vest o odustajanju rukometašica i izrazila nadu da se to neće desiti u srpskom timu.

Ruskinje su ostale bez Vjakireve. Testovi tek slede. Ne bih volela, ali plašim se da će biti još odustajanja.

Rivali u prvoj fazi biće Holandija, Mađarska i Hrvatska.

O Holanđankama znamo ono što svi znaju, da je Polman povređena i da će propustiti takmičenje. Dolaze malo i podmlađene. U prošloj EHF nedelji igrale su dva meča sa Nemicama, jedan su dobile, drugi izgubile. Obično im ne ide u prvoj utakmici na velikim takmičenjima. Sada igraju sa nama. Nadam se da će nastaviti sa takvom tradicijom”, kazala je Pop-Lazić.