Budvani prate Lovćen, ubedljiva pobeda Rudara

Vesti rukomet 25. nov. 202022:03 > 22:06
Podeli:
sport klub

Kompletirano je osmo kolo šampionata Crne Gore u rukometu. Budvanska rivijera je pobedila Jedinstvo sa 26:22, dok je Rudar bio bolji od Danilovgrada sa 32:18.

Budvanska rivijera je nastavila sa dobrim rezultatima. Budvani su u dosadašnjem delu sezone doživeli poraz jedino od Lovćena, koji nije osetio gorčinu poraza.

Budvani su pobedili Jedinstvo iz Bijelog Polja sa 26:22 (13:8), iako su pomalo opušteno ušli u meč sa Jedinstvom koji do sada nije stigao do pobede, pa je na pet minuta pre kraja na semaforu pisalo 22:21. Usledila su tri uzastopna gola Budvanske rivijere i pitanje pobednika je rešeno, a slavio je favorit na papiru.

Prevagu na tasu Budvanske rivijere, doneli su Božo Brnović i Marko Simović sa po sedam golova, Nebojša Lakić je postigao pet, a Radivoje Đodić četiri gola. Kod Jedinstva, raspoloženi za igru u napadu, bili su Nikola Jelić sa šest, odnosno Aleksa Medojević Aleksandar Đurđević i Danilo Joksimović sa po pet golova.

Rudar iz Pljevalja je kao gost pobedio Danilovgrad sa 32:18 (18:6), a pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Najefikasniji u sastavu Rudara, bili su Luka Barjaktarević sa sedam, Filip Racković sa pet, odnosno Dragan Jelušić, Danijel Vukas i Aleksa Knežević sa po četiri gola. 

Kod Danilovgrada, bolji od ostalih, bili su Miloš Krivokapić sa četiri i Davor Vujović sa tri gola.

Tokom vikenda koji je ostao iza nas, odigrana su još dva meča. Partizan iz Tivta je kao gost pobedio Mornar u Baru sa 29:28, dok je u velikom derbiju kola, Lovćen slavio protiv Komova sa 30:26. U ovoj rundi, slobodna je bila ekipa Berana.

Tabela

Lovćen 14, Budvanska rivijera 12, Komovi 10, Berane 8, Rudar 6, Partizan 4, Mornar 4, Danilovgrad 2, Jedinstvo je bez bodova.