Debakli Vardara i Celja u Ligi šampiona

Vesti rukomet 25. nov. 202022:43 > 22:44
Podeli:
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Rukometaši Vardara doživeli su novi poraz u Ligi šampiona ove sezone, treći po redu. U Poljskoj su poraženi od jednog od favorita za visok plasman Vive Kilcea 36:29. Ništa se bolje nije proveo ni slovenački predstavnik Celje protiv Nanta.

Poljski tim sav posao je odradio u prvom poluvremenu, koje je dobio 18:12. U drugom delu ipak se vodila ravnopravnija borba, nije dozvolio makedonski predstavnik i dvostruki šampion Evrope u poslednjih pet godina da to bude poraz sa dvocifrenom razlikom i na kraju ipak je Kilce stao na +7, što je opet najubedljiviji poraz Vardara u Ligi šampiona ove sezone. Kod pobednika Dujšebajev je postigao sedam golova, baš kao i Arkadijuš Morito. Na drugoj strani Timur Dibirov je bio najefikasniji sa sedam, jedan više od Lovra Jotića. Kilce je prvi u Grupi A sa 13 bodova, dok je Vardar šesti sa tri.

U Grupi B odigrana su dva meča. Nant je slavio ubedljivo u Celju 31:25 uz šest golova Milana Milića. Kod Slovenaca po šest su postigli Tilen Kodrin i Kristjan Horzen. Nant je peti sa četiri boda, dok je Celje sedmo sa dva. U okviru ove grupe Olborg je priredio iznenađenje i pobedio u Mađarskoj Vesprem 32:30. Ovom pobedom Olborg je izbio na treće mesto sa 10 bodova i ima samo bod manje od Mađara.