„Nismo favoriti, ali svi rivali moraju da poštuju CG"

Podeli:
RSCG

Zvanični sajt Evropske rukometne federacija, analizirao je sve selekcija koje će igrati na Evropskom šampionatu u Danskoj. Što se Crne Gore tiče, EHF smatra da je daleko od uloge favorita.

U tekstu se navodi da je poseban problem za selekciju Crne Gore smena selektora na desetak dana pre početka šampionata. Procenjeno je da izmenjeni sastav, bez nekoliko jako bitnih rukometašica iz prethodnog perioda, neće imati dovoljno vremena da se privikne na drugačiji način rada, koji Kim Rasmusen, sigurno ima u odnosu na Pera Johansona.

Samim tim, na sajtu se navodi da će Crna Gora imati dosta problema da prođe grupu u kojoj se nalaze Francuska, Danska, Slovenija. Međutim, na sajtu se takođe navodi da je Crna Gora umela i znala da pomrsi račune favoritima, pa se ne isključuje mogućnost da popularne „lavice“ prigrabe epitet iznenađenja na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Svoje mišljenje iznela je i jedna od najboljih rukometašica Crne Gore i planete, Jovanka Radičević.

Nismo u grupi favorita na šampionatu Evrope koje uskoro počinje. Poštujemo sve rivale i nije problem da im prepustimo ulogu favorita na papiru, Međutim, papir je jedno, a teren nešto sasvim drugo. Teren je jedino merilo kvaliteta. Uverevam sve rivale da moraju da poštuju Crnu Goru. Sve selekcije će imati izuzetno težak posao da stignu do pobede protiv nas, ako budemo igrale najbolje što možemo, a obećavam u ima kompletne ekipe da ćemo u svakom meču, kao i uvek kada nosimo dres sa državnim grbom, uložiti i poslednji atom snage“, rekla je Jovanka Radičević.

Novi selektor Kim Rasmusen, koji je oslobođen rezultatskog imperativa na šampionatu Evrope, ali je ispred njega i stručnog štaba postavljen imperativ plasmana na Olimpijske igre, neće moći da računa na Marinu Rajčić, Milenu Raičević, Tatjanu Brnovića, Katarinu Bulatović….

Podsećanja radi, kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre se igra u martu naredne godine u Podgorici. Rukometašice Crne Gore će u konkurenciji sa Norveškom, Rumunijom i Tajlandom nastojati da stignu do jednog od dva mesta koja vode u Tokio.

U međuvremenu, u duelima sa Francuskom, Danskom i Slovenijom, izabranice Kima Rasmusena će uložiti i poslednji atom snage, kako bi bile konkurentne, kako bi izborile plasman u drugu fazu takmičenja.