Virus diktira uslove na EP u Danskoj

Vesti rukomet 27. nov. 202018:22 > 18:23
Podeli:
RSCG

Nakon pregovora između danske Vlade i čelnika EHF, a nakon odustajanja Norveške od organizacije šampionata Evrope, dogovor je postignut da se sve utakmice odigraju u Danskoj, a mere kojih će morati da se pridržavaju sve selekcije će biti rigorozne.

Svi učesnici takmičenja moraju da dostave negativan test 72 sata pre dolaska u Dansku, kako bi uopšte mogli da krenu na put. Na aerodromu, svi članovi delegacija biće testirani ponovo i prebačeni direktno u hotelske sobe, koje ne smeju da napuštaju dok testovi ne budu negativni.

Od dana dolaska, do dana odlaska iz Danske svi će biti testirani na svaka 72 sata. Igračice i članovi delegacija neće moći da napuštaju hotel, osim kada idu na utakmice ili treninge. Neće imati direktan kontakt sa medijima, samo putem interneta.

Ekipe neće smeti da koriste svlačionice nakon mečeva, već će direktno iz dvorane u autobus, koji ih vozi u hotel. Ako bilo ko iz delegacije prekrši pravila, biće odstranjen sa takmičenja.
Igračice, treneri i svi ostali članovi ekipe, kao i sudije biće u kako je to nazvano, crvenoj zoni. U plavoj zoni su ostale osobe uključene u pripremu turnira. Plava i crvena zona ne smeju da dođu u kontakt jedna sa drugom.

Za kraj – maksimalno 500 osoba će moći da bude na tribinama, a i oni će morati da se pridržavaju izuzetno striktnih i rigozornih mera.

U Herningu će se igrati mečevi grupe A (Francuska, Danska, Crna Gora, Slovenija) i grupe B (Rusija, Švedska, Španija, Češka), utakmice jedne grupe druge faze, kao i završnica – polufinale i finale.
Kolding će ugostiti selekcije u grupi C (Holandija, Mađarska, Srbija, Hrvatska) i grupi D (Rumanija, Norveška, Njemačka, Poljska), kao i grupu dva glavne runde.

Plasman u drugu fazu takmičenje izboriće tri selekcije iz grupa, a bodovi iz prve, prenose se u drugi, ili ti glavnu rundu takmičenja.