Lovćen nadigrao Jedinstvo, Beranci šokirali Budvane

Vesti rukomet 28. nov. 202020:53 > 20:57
Podeli:
sport klub

Odigrana su tri meča devetog kola šampionata Crne Gore u rukometu. Lovćen je pobedio Jedinstvo sa 42:22, Berane su savladale Budvansku rivijeru sa 27:23, dok je meč između Partizana i Danilovgrada završen bez pobednika – 30:30.

Cetinjani su prvi krug šampionata završili bez poraza. Kao što se i očekivalo, izabranici Duška Milića su lako stigli do pobede u Bijelom Polju protiv Jedinstva – 42:22 (19:10). Po pet golova za Lovćen, postigli su Slobodan Bulajić, Petar Eraković, Miodrag Ćorsović, Igor Marković i Nemanja Drakulović. Kod Jedinstva, nešto bolji od ostalih, bili su Nikola Jelić sa pet i Nikola Babović sa četiri gola.

Beran su kao novajlija u elitnom društvu uspeli da pobede ekipe Budvanske rivijera koja je pre devetog kola, poražena jedino od Lovćena. Beranci su slavili sa 27:23 (15:14). Prevagu na tasu Berana, doneli su Duško Trifunović i Nemanja Đurašković sa po osam golova, odnosno Đorđe Folić sa četiri. Kod Budvana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Igor Katnić sa osam, Marko Simović sa pet i Radivoje Đodić sa četiri gola.

Partizan je protiv Danilovgrada na 60 sekundi pre kraja vodio sa 30:28, ali Tivćani nisu uspeli da sačuvaju kapital, pa su na kraju morali da se zadovolje jednim bodom – 30:30 (15:15). Najefikasniji u sastavu Partizana bili su Bogdan Međedović i Nemanja Barac sa po osam golova, odnosno Đorđo Peruničić sa sedam. Kod Danilovgrada, raspoloženi za igru u napadu, bili su Miloš Jokanović sa šest, Aleksa Jokić sa pet, odnosno Vuksan Zmajević i Miloš Krivokapić sa po četiri gola.

U nedelju će snage odmeriti Komovi i Mornar, a u ovoj rundi, slobodna je ekipa Rudara.

Tabela: Lovćen 16, Budvanska rivijera 12, Komovi 10, Berane 10, Rudar 6, Partizan 5, Mornar 4, Danilovgrad 3, Jedinstvo je bez bodova.