Barselona i Olborg u finalu Lige šampiona

Podeli:
RK Barselona
Martina Rose/Getty Images

Rukometaši Barselone i Olborga boriće se za titulu prvaka Evrope, iako su ljubitelji rukometa očekivali finale Barselona – PSŽ. Barse je pobedila Nant sa 31:26, a Olborg je bio bolji od PSŽ-a 35:33.

PSŽ je protiv Oloborga iz Danske vodio 10:6, 15:12 (na poluvremenu), 21:17, ali se Danci nisu predavali. Uspeli su da stignu do izjednačenja – 24:24, a zatim, posle triler završnice i do pobede – 35:33.

Povezane vesti

Poučeni iskustvom tima iz Pariza, koji je slovio za velikog favorita, Barselone u duelu protiv Nanta odigrala izetno oprezno, ali izuzetno jako i agresivno. Nant je odgovarao istom merom, pa je na poluvremenu, na semaforu pisalo 15:13 za ekipu iz Španije.

U nastavku meča, Barselona je kontrolisala dešavanja na parketu. Uspela je na desetak minuta pre kraja da pobegne na 23:19, što je bilo dovoljno da meč mirno privede kraju, da stigne do finale i prilike da se bori za evropski tron.

Najefikasniji u sastavu Barselone, bili su Dika Mem i Abelo Gomez sa po pet, Garsija Paskval sa četiri, odnosno Kasper Mortensen, Timoti N’Gusen i Ludovik Fabregas sa po tri gola. Kod Nanta, raspoloženi za igru u napadu, bili su Valero Rivera sa šest, Teon Monar i Romeu Balager sa po četiri gola.

Nant i PSŽ igraće za treće mesto sa početko u 15 časova i 15 minuta, dok je veliko finale na programu u 18 časova. Podsećanja radi, tron je ostao upražnjen, jer je Kil poražen u četvrtfinalu od PSŽ-a.

Komentari

Vaš komentar