Bregar saopštio spisak kandidatkinja za pripreme za EP

Guliver

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar saopštio je spisak kandidatkinja za završne pripreme i učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Kako je saopštio Rukometni savez, na spisku su golmani: Jovana Risović (Krim Merkator, Slovenija), Kristina Graovac (Kišvarda, Mađarska) i Jelena Djurašinović (Jagodina). 

Leva krila: Sanja Radosavljević (Krim Merkator, Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda, Mađarska), Zoe Petrović (Bekament BB) i Nataša Ćetković (Vojvodina). 

Pivoti: Marija Petrović (Glorija Buzau, Rumunija), Edita Nuković (Union Hale, Nemačka) i Katarina Bojičić (Jagodina). 

Desna krila: Ana Kojić (Šiofok, Mađarska), Nataša Lovrić (Železničar) i Jovana Bogojević (Kristijanštad, Švedska). 

Bekovi: Jovana Stoiljković (Šambrej, Francuska), Jovana Kovačević (Ramnicu Vlčea, Rumunija), Katarina Stošić (Alba Fehervar, Mađarska), Teodora Majkić (Bor Zijin Koper), Kristina Liščević (Dunarea Braila, Rumunija), Jelena Lavko (Dunarea Braila, Rumunija), Andrea Boner (Crvena zvezda) i Anđela Janjušević (Šiofok, Mađarska). 

Okupljanje reprezentacije zakazano je za nedelju 23. oktobar u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Ekipa će tamo trenirati do 2. novembra i polaska u Sloveniju na Evropsko prvenstvo, koje će se od 4. do 20. novembra održati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. 

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi B u Celju sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije. U Grupi A u Ljubljani igraće Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, Grupu C u Skoplju čine Francuska, Holandija, Severna Makedonija i Rumunija, a u Grupi D u Podgorici igraće Poljska, Crna Gora, Nemačka i Španija.  

Nakon preliminarne faze, glavna runda takmičenja igraće se u Ljubljani i Skoplju, dok je finalni vikend na programu u Ljubljani od 18. do 20. novembra. 

 

Komentari

Vaš komentar