Bregar: Srećan sam što su se sve devojke odazvale

Podeli:
Guliver

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio je da je naš nacionalni tim spreman za "Trofej Karpata".

Srbija će od 29. septembra do prvog oktobra u Bistrici igrati sa Austrijom, Španijom i Rumunijom. Rukometašice Srbije se trenutno u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi pripremaju za turnir u Rumuniji. 

„Srećan sam što su se odazvale sve devojke, osim Sanje Radosavljević, koja je povređena. Sve su spremne za turnir u Rumuniji. Ovaj turnir nam nije toliko rezultatski bitan, pošto je bitno da dobijemo neke nove igračice za budućnost. Bitno je da one na ovom turniru dobiju samopouzdanje, jer su one naša budućnost i nada. Nadam se da ćemo odigrati dobar turnir“, rekao je Bregar, preneo je Rukometni savez Srbije (RSS). 

On je podsetio da su Mediteranske igre došle u dobrom trenutku za reprezentaciju Srbije. 

„Rukometašice Srbije, koje su odigrale na visokom nivou, su pokazale da na njih mora da se računa. Malo smo osvežili reprezentaciju. Zato smo za turnir u Rumuniji pozvale neke mlađe igračice. Španija dolazi u drugačijem sastavu, ali je ona velesila i ima kvalitetne igračice. Rumunija je domaćin i imaće najjači tim. Austrija je kvalitetan tim, pošto godinama dobro radi sa omladinskim selekcijama“, dodao je selektor Srbije. 

Srbiji će turnir u Rumuniji biti priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano od četvrtog do 20. novembra u Sloveniji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.  

„Biće interesantno Evropsko prvenstvo. Bićemo u grupi sa Švedskom, Danskom i domaćinom Slovenijom. Sa Švedskom smo igrali u kvalifikacijama i dobro se poznajemo. Danske rukometašice pratim u Ligi šampiona, a slovenačke igračice poznajem, jer sam većinu njih trenirao. Biće teško na Evropskom prvenstvu, jer se nalazimo u kvalitetnoj grupi“, zaključio je Bregar. 

Komentari

Vaš komentar