Bregar: Uradićemo sve da dobijemo Sloveniju

Guliver

xSelektor ženske reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio da će igračice učiniti sve da dobiju meč sa Slovenijom u trećem kolu grupe B na Evropskom prvenstvu u Celju.

Srbija je u prvom kolu poražena od Švedske (27:21), a u drugom od Danske (34:21). Rukometašice Srbije će u utorak igrati sa Slovenijom od 18 sati, a bilo kakva pobeda vodi u drugu fazu ukoliko Danska osvoji bod ili savlada Švedsku. U suprotnom, Srpkinje moraju da pobede Sloveniju sa najmanje osam golova razlike. 

„Nakon analiza koje smo obavili tokom noći, imamo najveće probleme sa organizacijom napada. Pravimo dosta grešaka i sa igračem više. U organizaciji napada je čitav pritisak na Kristini Liščević i to je teško. Na poslednjoj utakmici moramo da joj pomognemo, da nađemo neka nova rešenja i to je prvi zadatak za utakmicu sa Slovenijom“, rekao je Bregar, a prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije. 

Srbija je prošle godine pobedila Sloveniju 31:25 na Svetskom prvenstvu. 

„Što se mene tiče uradićemo sve da dobijemo ovu utakmicu. Biće teško, Slovenija je veoma motivisana zbog igre na domaćem terenu, a mi moramo da uradimo mnogo bolji posao od onoga što smo pokazali do sad. Slovenija je u prvoj utakmici na takmičenju igrala fenomenalno, iskoristila loš dan Danske, iskoristili su priliku koja im je bila pružena i dobili dva boda“, naveo je selektor Srbije. 

On je ponovio da Srbija ima tešku grupu na EP. 

„Danska i Švedska na svakom takmičenju završavaju među pet najboljih selekcija. Bilo nam je zaista teško u prva dva kola, jer nemamo dovoljno rotacija koje bih želeo kao trener. Mi moramo da budemo bolji i želeo bih da u poslednjoj utakmici u ovoj grupi pokažemo drugačije lice“, zaključio je Bregar. 

Komentari

Vaš komentar