Bregar: Verujem da zajedno možemo da uradimo dobar posao

Podeli:
Uroš Bregar
RSS

Novi selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Uroš Bregar sa svojim saradnicima okupio je naše najbolje rukometašice u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Pred nacionalnim timom su baraž mečevi protiv reprezentacije Slovačke za plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji (1-19. 12. 2021).

Puno igračica već znam i sa te strane mi je lakše, sa nekima sam već radio. Prvi trening dočekujem sa velikim optimizmom. Verujem da zajedno možemo da uradimo dobar posao i da postignemo veliku stvar. Okosnica reprezentacije jesu starije igračice, u narednom periodu ćemo se truditi da reprezentaciji pridružimo neke mlade snage, koje će u budućnosti biti nosioci igre. Najvažnija stvar je da dobro složimo odbranu, da smo jaki u odbrani, tako da ćemo na treninzima akcenat staviti na detalje odbrane. To mora da bude na visokom nivou, jer odatle sve kreće, da se dobro spremimo kako bismo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo – rekao je Bregar.

Trenažne aktivnosti obavljaće se u Staroj Pazovi sve do puta u Slovačku (15.04), a stručni štab i reprezentativke će iskoristiti vreme za upoznavanje i što bolje pripreme za izazove koji ih očekuju.

Prva utakmica protiv Slovačke na programu je 17.04. od 18 časova u Šalji, a revanš je zakazan za 21.04. od 18 časova u SC Voždovac u Beogradu.

Na spisku selektora Bregara nalaze se: Кatarina Tomašević (Šombatelj), Jovana Risović (Кrim Merkator), Кristina Graovac (Bajer Leverkuzen), Sanja Radosavljević (Vac), Dijana Radojević (Cisniade), Timea Milošević (Кišvarda), Dragana Cvijić (ĆSM Bukurešt), Marija Petrović (Bazau), Jelena Agbaba (Bekeščaba), Кatarina Кrpež – Šlezak (Rostov), Željka Nikolić (Vlčea), Ana Кojić (Кastamonu), Jovana Stoiljković (Šamberi), Jelena Trifunović (Vlčea), Кatarina Stošić (Šamberi), Jovana Кovačević (Baja Mare), Tamara Radojević (Bekeščaba), Кristina Liščević (Vlčea), Jelena Lavko (Baja Mare), Bojana Milić (Braila), Anđela Janjušević (Bazau) i Marina Dmitrović (Braila).

Stručni štab, pored selektora Uroša Bregara čine: Dragan Markov (trener), Strahinja Marković (fizioterapeut), Dragan Ilić (fizioterapeut), Siniša Đukić (video analiza) i Branka Jovanović (trener golmana).

Komentari

Vaš komentar