Červar: Ovo SP ne zaslužuje toliku važnost

Podeli:
Lino Červar
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Rukometna reprezentacija Hrvatske posle neočekivanog poraza od Argentine pred eliminacijom je sa Svetskog prvenstva u Egiptu, ali i dalje postoji šansa da se ekipa Lina Červarta plasira u četvrtfinale.

Hrvati u ponedeljak u poslednjem meču druge faze takmičenja igraju sa Danskom, a o konačnom poretku u grupi 2 odlučivaće i meč između Argentina i Katara.

Povezane vesti

Računica je jasna, Červarovi puleni moraju da dobiju Skandinavce, a Katar selekciju Argentine.

Normalno da na tome radimo, očekujemo da mnogo bolje igramo nego protiv Argentine. Treba da mislimo pozitivno, da izvučemo ono što imamo, maksimalno odigramo i pokušamo da se suprotstavimo svetskom prvaku. Moramo da odigramo mnogo bolje u obrani i u fazi napada, tranzicija, brzo se vraćati… Imamo mnogo zadataka koje moramo mnogo bolje da uradimo nego što smo uradili protiv Argentine,” rekao je Červar i nastavio:

“Pridaje se previše važnost ovom prvenstvu, mislim da to ne zaslužuje. Nisu bili idealni uslovi za sve reprezentacije, neki su bili u izolacijama, igrala su se državna prvenstva. Imate druge reprezentacije koje su se pripremale celu godinu praktično i to je velika razlika. Mi smo fizički mnogo hendikepirani, nismo u punom treningu, bili smo u izolaciji i radimo ono što radimo.

Duel između Danske i Hrvatske na programu je u 20:30 časova, dok je Argentina i Katar na parket dva i po sata ranije.