Crna Gora blizu, Severna Makedonija na EP

Podeli:
Zoran Roganović
Foto: RSCG

Rukometaši Crne Gore i Severne Makedonije ostvarile su zlata vredne pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Makedonci su obezbedili učešće na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, a Crna Gore je veoma blizu cilja.

Izabranici Zorana Roganovića, rukometaši Crne Gore, pobedili su selekciju RS Kosova u Prištini sa 27:22 (13:10). Pored pobede, popularne „lavove“ je obradovao i trijumf selekcije Švedske protiv Rumunije u gostima sa 31:23 (14:7), pa trenutno, Švedska ima 12, Crna Gora četiri, Rumunija i selekcija RS Kosova po tri boda.

Crna Gora i Švedska, selekcije koje su odigrale četiri meča, odmeriće snage 30. aprila u Podgorici, dok selekcija RS Kosova i Rumunije imaju pet odigranih utakmica.

Prevagu na tasu Crne Gore, doneli su fenomenalni Nebojša Simić sa 16 odbrana, Vasko Ševaljević i Miloš Božović sa po pet, Branko Vujović i Nemanja Grbović sa po četiri, odnosno Filip Vujović i Aleksandar Bakić sa po tri gola.

Crna Gora je kontrolisala dešavanja na parketu u Prištini. Na poluvremenu je vodila sa 13:10. Nebojša Simić se imao 11 odbrana, a u napadu su bili rasploženi Filip Vujović i Branko Vujović sa po tri, odnosno Vasko Ševaljević, Miloš Božović i Nemanja Grbović sa po dva gola.

U nastavku meča, domaćin je uspeo da stigne do minusa od jednog gola, ali je Simić ponovo skinuo nekoliko zicera, stigli su laki golovi u režiji Aleksandra Bakića, Nemanje Grbovića, Miloša Božovića i Vaska Ševaljevića, Crna Gora je pobegla na 19:15, a zatim je mirno privela meč kraju.

Crnu Goru sada očekuju dva meča na svom treneru. Izabranici Zorana Roganovića 30. aprila igraju protiv Švedske, a 2. maja protiv Rumunije. Popularne „lavove“ jedna pobeda deli od plasmana na Evropsko prvenstvo.

Severna Makedonije je slavila u Finskoj sa 27:22 (12:14). Prevagu na tasu Makedonaca, doneli su Kiril Lazarov i Filip Kuzmanovski sa po pet, Goce Georgijevski sa četiri i Stojanče Stoilov sa tri gola. Kod Finske, bolji od ostalih, bili su Maks Granlund sa šest, Ian Martin i Benjamin Helander sa po četiri gola.

Od ostalih selekcija iz regiona, Slovenija je 27. aprila pobedila Tursku u gostima sa 30:22, a 29. aprila, Srbija igra protiv Grčke, a Bosna i Hercegovina protiv Nemačke u gostima.

Grupa 1: Srbija 9, Francuska 7, Grčka 4, Begija je odustala od takmičenja.

Grupa 2: Nemačka 8, Bosna i Hercegovina 4, Austrija 2, Estonija 2.

Grupa 3: Rusija 8, Češka 5, Ukrajina 5, Farska Ostrva su bez bodova.

Grupa 4: Island 6, Portugal 6, Izrael 2, Litvanija 2.

Grupa 5: Slovenija 7, Holandija 5, Poljska 4, Turska je bez bodova.

Grupa 6: Belorusija 6, Norveška 6, Italija 2, Letonija 2.

Grupa 7: Severna Makedonija 8, Danska 8, Švajcarska 4, Finska je bez bodova.

Grupa 8: Švedska 8, Crna Gora 4, Rumunija 2, selekcija RS Kosova 3.

Podsećanja radi, plasman na Evropsko prvenstvo, obezbediće po dve selekcije iz osam grupa, uz četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

 

Komentari

Vaš komentar