Crnogorci u neverici – odloženi mečevi sa Švedskom

Vesti rukomet 5. jan. 202121:30 > 23:23
Podeli:
Rukometna reprezentacija Crne Gore
RSCG/Srefan Ivanović

Utakmice trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj između Crne Gore i Švedske odložene su, nakon što su utvrđeni pozitivni slučajevi na koronavirus u sastavu selekcije koja je po četiri puta bila šampion Evrope i sveta.

Evropska rukometna federacija (EHF) obavestila je o tome Rukometni savez Crne Gore, a novi termin odigravanja duela koji su bili planirani za 6. januar u Podgorici i tri dana kasnije u Eskilstuni, biće naknadno određeni.

Švedska je u Podgoricu trebalo da stigne 6. januara, na dan odigravanja utakmice čarter letom, dok su rukometaši Crne Gore na okupu od 2. januara, a u toku dana su dobili nalaze da su svi negativni na koronavirus.

Ovakva odluka je sigurno pogodila i teško pala kompletnom timu i stručnom štabu reprezentacije, koji je u otežanim uslovima za putovanja, usled svih problema sa koronavirusom, uspeo da stigne iz svih krajeva Evrope, sa ciljem da stigne do zlata vredne pobede na putu ka Evropskom prvenstvu.

Podsećanja radi, posle dva odigrana kola, Švedska je osvojila četiri, Crna Gora i Rumunija po dva, dok je selekcija RS Kosova bez osvojenih bodova.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dve selekcije iz osam grupa, uz četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Komentari

Vaš komentar