Duvnjak: Ni korona nije pokvarila 2020. godinu

Podeli:
Martin Rose / Staff

Rukomataši Hrvatske okupili su se u Zagrebu, te nakon obaveznog testiranja na koronavirus, krenuli put Poreča na završne pripreme za Svetsko prvenstvo, koje će se održati od 13. do 31. januara u Egiptu. 

Ugled regiona, braniće selekcije Hrvatske, koja je u grupi sa Angolom, Japanom i Katarom, odnosno Slovenija koja će u prvoj fazi igrati protiv Rusije, Belorusije i Južne Koreje.

Malu nadu da bi mogla da stigne do Egipta gaji i selekcija Severne Makedonije koja je prva na IHF listi čekanja u slučaju da neka reprezentacija odustane od takmičenja. Crna Gora je na četvrtom, a Srbija na šestom mestu pomenute liste.

Hrvatska je za sada u kompletnom sastavu, stigli su i  igrači koji su imali klupske obaveze u završnici 2020. godine, a put Poreča je krenulo 22 rukometaša.

Znam da će zvučati jako čudno, ali meni je 2020. godina jedna od najboljih i najlepših u karijeri. Sve je počelo sa Evropskim prvenstvom na kojem smo osvojili srebrnu medalju. Atmosfera je bila sjajna, euforija, navijači, stvarno nešto prelepo. Zatim sam sa ekipom Kila posle pet godina čekanja, osvojio titulu prvaka, a nedavno je stigla i titula prvaka Evrope, posle pobeda nad Vespremom i Barselonom, na finalnom turniru Lige šampiona u Kelnu”, rekao je Domagoj Duvnjak uzdanica reprezentacije Hrvatske i nemačkog Kila, pa nastavio:

Imamo problema sa povredama. U sastavu tima neće biti Igora Karačića i Luke Stepančića, ali nikada se nismo žalili, niti tražili alibi, naprotiv. Po nekom nepisanom pravilu, najjači smo kada je najteže. Ne želim ništa da obećam, osim borbe do poslednjih atoma snage”.

Pre polaska u Egipat, Hrvatska će dva puta odmeriti snage sa selekcijom Španije u sklopu EHF Euro Kupa, a na Svetsko prvenstvo, selektor Lino Červar će moći da povede 20 igrača zbog aktuelne situacije sa koronavirusom.

Hrvatska se u prvom krugu Svetskog prvenstva nalazi u grupi sa Japanom, Angolom i Katarom. Prvu utakmicu će hrvatski rukometaši odigrati 15. januara protiv Japana, dva dana kasnije igraju protiv Angole, a 19. januara protiv Katara. Tri najbolje reprezentacije iz svake, od ukupno osam gurpa će izboriti plasman u drugu fazu takmičenja.

Svi mlađi igrači u sastavu reprezentacije su odlični, imaju veliku perspektivu i biće od velike pomoći u periodu koji sledi, a na dobrom su putu da uskoro postanu u nosioci igre. Utakmice protiv Španije biće nam od velikog značaja za iskušenja na Svetskom prvenstvu. Naš prvi cilj na planetarnoj smotri je da prenesemo sva četiri boda iz grupe, a onda da nastavimo da se borimo iz utakmice u utakmicu, pa dokle stignemo. Svi bi voleli da to bude pobedničko postolje, ali konkurencija je zaista paklena„, zaključio je Domagoj Duvnjak.

Komentari

Vaš komentar